Toysdaily 玩具日報

查看: 4724|回復: 12

[個人收藏] 我的一年回顧2013

又過一年,少少總結及回顧,作為一個自我紀錄。

Bane
大貨比初版作大幅修改,身形粗壯左加上凌厲眼神,霸氣出晒嚟。
但素體用上90度關節手肘,最經典嘅拉衣領Pose 做唔到。

Joker DX Ver 2.0
Kato 監修嘅服飾絶對係一大亮點。主打頭雕未有太大驚喜反而另外的大笑頭雕更帶來驚喜。
加上審問室場景配件,肯定是的13年精品之一。

City Hunter Predator
新版Predator外形都做得好好,但其他方面就出現不少問題。好睇唔好玩。配件好易甩,
手形唔啱拿穏長矛。因上身護甲有少少「蟹手」,
加強了的膝關節係硬浄左但限制左活動⻆度反而難企得穩。配件方面算充足,一應俱全。

Black Widow (Avengers)
比 Iron Man 版絕對有進步。頭雕點都算係靚女。新素體卒之做返出女性應有嘅體態,
緊身衣好薄同軟雖然好貼身,但無回彈無影响活動。

Thor (Avengers)
卒之做返雷神應有嘅身形。肩同臂甲關係,雙手仍然不能舉高。
硬嘅上身甲理所當然的活動能力不高。

張國榮﹣竉愛十年
無野好講,近年來HT最失敗嘅出品。

Ironman Mark VII (Avengers)
個人覺得最好身形的Ironman. 卒之有返對似樣嘅出掌手。
機關雖然改左換件,但唔會有自動出或收唔晒嘅問題。

Hulk (Avengers)
超巨大,關節好結實,企得好穏陣。

Catwoman
只要戴左眼罩是做得似。高挑身形加貼身衣,美態盡現。

89 Batmobile
一直忍手唔入載具,卒之都破戒。覺得是最經典有代表性。

Tony Stark (Workshop Version)
第一隻加左Arc Reactor 嘅Tony Stark素體。超多配件玩到停唔到手。

Quarter Scale Batman(Dark Knight)
Size does matter!

Jor -El - Man of Steel
頭雕�服飾做得好靚,可惜件袍影响左下身活動。
驚喜加左蛇臂支架,set飛行pose 更加就手。

Mandarin
一隻精采嘅出品,無論頭雕服飾都交足貨。

Eric Davern - The Crow
冷門⻆色,通常都有驚喜。做出了⻆色應有嘅感覺。

T800 (Battle Damaged Ver)
期待好耐,卒之到佢,好彩無白等,完全收貨。雙頭雕,加配件可換兩個造形。

Superman - Man of Steel
全新制作嘅素體充份表演出果種肌肉感,齋企己經型到爆。

Tony Stark (Mechanic version)
年尾一輪搶閘,呢隻都未有時間應真玩

今年開始左玩3A 野,少入幾隻。

每張相都影得好靚!好有心機!:71:要每個咁影真係要花好多時間!
師兄上年都入左唔少好野喎:34:
影得好靚!! 好多好物:$
great 2013 collection :71:
Very nice.

Should try some DID, Sideshow, you will be impressed! {:1_228:}
張張相pose都唔同, 突出個性有動感, 有心思, 讚:71:
WOW, nice collections:x
美物+美圖!! 讚!:71:
很有個性的超美poster
回復 5# Gretzky99

Gretzky99 兄,DID 有乜好介紹,都有興趣入返隻兵人玩。
師兄真多野買! HOTTOYS的都很正,相好靚 謝分享!
Ching 很用心的分享丫!!
真的要向你学习一下!!
非常有心的分享!每張相都花心思,非一般玩具玩家!超讃!