Toysdaily 玩具日報

查看: 10592|回復: 24

[動漫資訊] (美漫) MARCH-APRIL 2014, PETER PARKER 回歸Amazing Spider-Man #1

現在靈魂一直霸佔蜘蛛俠(PETER PARKER)身體, 並活躍於美漫"Superior Spider-man"的Otto Octavius (八爪魚博士),終於要把身體還返俾其真正主人

所說的正是4月新一輯美漫 “Amazing Spider-man”, 真正的PATERPARKER返來, 期待其回歸後的表演

資料來源: http://www.comicbookmovie.com/fa ... ovies/news/?a=92635

之前唔係話PETER在八爪魚博士個body死咗............?
回復 2# cccccto

Superior Spider-man頭幾期有講, 在PETER PARKER的BODY, 仍有PETER PARKER的意識, 好像靈魂的物體依附著
最搞笑八爪魚個body都失去生命力,咁八爪魚到時用咩身份再登場?定根本無關係,是是但但俾peter番生咗就算?:p
回復 4# ChrisLamXYZ

真係唔知點鋪排? 希望MARVEL唔好是是旦旦啦

同埋我估這次回歸, 順便可以谷埋套電影AMAZING SPIDER-MAN 2
就咁聽真係好九唔搭八...{:1_224:}
陰謀論,套戲差唔多上就番生?多麼的兒戲:45:
終於主角返來啦:71:
回復 5# 歐叉獅子

蜘蛛俠電影照計唔洗谷都賺到手軟:71:你睇哥倫比亞咁多年都唔放番個版權俾Marvel就知:p有幾好揾$

Marvel漫畫始終無DC咁好耐性,超人死咗幾年先復活; 美國隊長都無咁耐!蜘蛛俠老實講,話死都唔係第一次; 只係變相原本的身份被佔驅咗。不過最後應該唔會揾個靈媒好似Insidious同八爪魚講掂數瓜:DD
現在靈魂一直霸佔蜘蛛俠(PETER PARKER)身體, 並活躍於美漫"Superior Spider-man"的Otto Octavius (八爪魚博 ...
歐叉獅子 發表於 9-1-2014 03:40 AM

呢張圖唔係Marvel官方發出嚟,暫時未能肯定呢張圖既真確性
回復  cccccto

Superior Spider-man頭幾期有講, 在PETER PARKER的BODY, 仍有PETER PARKER的意識, 好像靈 ...
歐叉獅子 發表於 9-1-2014 04:18 AM

但過多幾期,Otto意識到Peter既存在,並喺腦内同Peter進行最後之戰,最後Otto贏咗並消滅咗Peter,之後就再冇Peter既"靈魂"出現
陰謀論,套戲差唔多上就番生?多麼的兒戲
dasw123 發表於 9-1-2014 04:54 AM

其實一向都有呢d咁既連動
就好似當年Spider-Man3果排,漫畫入面Spider-Man著返Black Costume
Captain America電影上之前,漫畫入面Steve Rogers復活,等等
回復  歐叉獅子

Marvel漫畫始終無DC咁好耐性,超人死咗幾年先復活; 美國隊長都無咁耐!蜘蛛俠老實講,話死都唔係第一次; 只係變相原本的身份被佔驅咗。不過最後應該唔會揾個靈媒好似Insidious同八爪魚講掂數瓜
ChrisLamXYZ 發表於 9-1-2014 09:21 AM

超人當年係1993年1月(Superman Vol. 2 #75)死
1993年9月(Superman: Man of Steel Vol. 1 #25)復活
係8個月,唔係幾年

Captain America係2007年4月(Captain America vol. 5 #25)死
2010年1月(Captain America: Reborn #6)復活
差唔多3年
搞咁多野,都係想搞下綽頭、谷下消量:ar:
一直也在追Superior Spider-man, 其實係幾好睇的..

而且一直也有復線Peter Parker會回歸啊!