Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: spreroy

[分享討論] 第一次日本代購

回復 15# superhero
回復 14# superhero

thanks info!!{:1_222:}
等我收到貨再報告一下...

你個次情況係點?
spreroy 發表於 9-1-2014 12:09 AM

我是限時限刻的那種代購, 即是香港時間晚上某一時間日本開始網上預訂,
大約一小時內停售或售完, 開訂時會令網絡大塞車,

那代購公司用了約一小時才訂購到,
開售後約20分鐘打比我說網絡塞車未成功, 叫我等多會看看,
再約40分鍾後打比我通知成功了,
所以100日元等如10港元都比佢,

佢都已一早以100日元等如10港元全包報價,
而且那貨品在香港都炒到大於 100日元等如10港元 ,
所以唔感覺佢貴.
不過又未試過代 bid ,
是否自己 set 好自己能付出最高價比佢,
佢以最後時間才 bid ,
看看夠唔夠運買到 ?
可唔可以推介D公司黎{:1_198:}
可唔可以推介D公司黎
awong1222 發表於 11-1-2014 09:21 AM

上網search有好幾間啦, 比較下佢地d收費, 同埋邊間方便自己取貨囉.:shy:

收到email, 貨已到港了. 體積重量比我估計中大.... 多左一倍... 結果計埋運費比香港買平得少少... 真係上一課了....

我買20780 yen貨值東西, 現總收費為21魚.:42:
頭像被屏蔽
所以代購價格, 15000 YEN 內的, 我習慣當 10算 , 而高於 15000 YEN 的, 才會以 9.X 計算, 這樣 ...
mythsgod 發表於 11-1-2014 09:45 PM

我訂果 d 玩具是一套20款的, 是沒有香港行貨, 有些 d 款式在香港買計0.3算, 最平都0.15算, 而且可能唔買仲冇得再有, 所以100日元等如10港元都比啦.
所以代購價格, 15000 YEN 內的, 我習慣當 10算 , 而高於 15000 YEN 的, 才會以 9.X 計算, 這樣 ...
mythsgod 發表於 11-1-2014 09:45 PM

:71::71: