Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Figma 2013 年債 (加了如何收藏 Figma 盒的照片)

回復 13# fktuen

== 原來多左4盒先 亞絲娜,初音2.0 x 2,巴切諾娃(180)

相信我係不久將來都會好似你咁,需要界盒收藏=_=
事關我開始收Figure...
回復 12# fktuen

咁樣收藏法真係好整齊,
我反而係 倉庫番 派,
儲盒不特止, 仲會包 包書膠

我可能有囤積病, 點都唔捨得掉{:1_201:}
睇倒d盒可以砌到好似牆咁就好開心.
Gundam6j 發表於 4-1-2014 02:27 PM

也是!𣎴過我比較想開黎玩:shy:
===================================================

全部怪物級數量
我得小貓幾隻
阿姆羅。雷 發表於 4-1-2014 04:47 PM

不是怪物級啦,因為其他玩具已經減了入手了,
八成是 Figma 呢∼ :78:
===================================================

大大唔入哥布拉系列?
nela 發表於 5-1-2014 01:10 AM

有入手哦!
不過還沒從公司拿回家....T.T
回復 4# Xenon
Hello Xenon兄,好耐冇傾了。Happy New Year~~

哎,現在出 report 真是要看心情...
你見我開個盒要攪一大輪,都漠說出 report 呢 T.T

不過終於忍唔住買左EX003,因為有靚價嘛。
而且EX003 是第一隻連 Di:Stage 的 Figma, 對我來說有好理由儲 ^_^

現在素體D價好 Crazy...
之前有訂也要4條魚。
不過Y間中有可接受的價,不過會被秒殺,要好快手。

希望2014年大家多些時間玩玩具啦∼ ^^
我之前都殺左一批FIGMA 盒....
我之前搬屋都掉左不少盒,但因為買既都係心頭好,所以大丈夫!
我都好像樓主咁收盒,單係外盒壓平已一膠箱有多{:1_224:}仲未計配件
我都好有多figma, D盒真系唔知點搞,多謝CHING教路不過又唔捨得掉D吸塑
其實大大咁多figma有無覺得邊隻出得最好?
我自己頭三位:博麗零夢,魔理沙(東方game我無玩過,純粹覺得造型靚而入),阿絲娜(呢隻拿劍手好鬆扣少少分)
其實大大咁多figma有無覺得邊隻出得最好?
我自己頭三位:博麗零夢,魔理沙(東方game我無玩過,純粹覺得造 ...
frankieccc 發表於 7-1-2014 10:51 AM

先回樓主,我這年都入了好多figma~
然後回24樓
初音2.0,新素體好正!
BRS,私心~
奈亞子,也是私心~~
先回樓主,我這年都入了好多figma~
然後回24樓
初音2.0,新素體好正!
BRS,私心~
奈亞子,也是私心
御姐喵 發表於 8-1-2014 11:30 PM

我唔記得左brs tim,呢隻最初版真係超水準,不過後尾出的tv版水準下降左
回復 6# gazza1211

gazza兄,謝謝你的開解。
真的,有時後我們只可向前看往前走....回望過去只會更傷心..
但不是每天也可以這樣堅持著...唉...

gazza兄記得我搬家了?
小弟沒心情到連玩具櫃像個廢墟...都沒像以前搬放好玩具...
所以遲遲未能給你看看搬家後的玩具櫃...不好意思...
哇,Tuen兄,我跟你收藏figma盒的方法差不多啊!(不過,我背景卡會留在盒裏面一起摺埋收起)。那吸塑你是會 ...
gazza1211 發表於 5-1-2014 04:10 PM

我看這是最好的收藏figma盒方法吧! 夠 systematic!! :34:
只要是display 的 figma,吸塑一定丟喔~ :78:
因為已打算長儲,不賣任何 figma。
回復 17# 惡魔貓仔
不是病, 只是你對 figma 的愛比我更大吧! :71:
我之前搬屋都掉左不少盒,但因為買既都係心頭好,所以大丈夫!
阿茶子 發表於 5-1-2014 11:20 PM
我之前都殺左一批FIGMA 盒....
GUNGUN 發表於 5-1-2014 06:35 PM

就是心頭好,才想時常見住~ :35: