Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 3AVOX - 3AA 2014 MEMBERSHIP SET

4. Noise boy 仲會唔會不舉,要等出左貨先知,老實講,3A一定要咁覆,唔通佢倒自己米咩。
5. 唔係EMS, ...
私房貓 發表於 19-1-2014 07:44 PM

Noisy Boy真係唔會, 因為我玩過了…
不過你咁講, 應該比人投訴都係個速遞姐
本來送local 3A 既運輸成本己經少左,仲要搵d服務超差。我唔肯去地鐵,問我落街口得唔得,唔得再問係大廈門口得唔得,再唔係電梯口得唔得,咁都得。
, ...

一向佢地係用香港買家比果D運費去補貼外國訂單運費,
所以唔一定會比好服務你
4. Noise boy 仲會唔會不舉,要等出左貨先知,老實講,3A一定要咁覆,唔通佢倒自己米咩。
5. 唔係EMS, ...

這間3A我做過它們的會員但本生我公司在九龍灣,但入會是包速快遞,但什麼EMS和宅急便,連這麼近都沒有速遞到我公司,有貨到就e-mail話你知,過幾日就有個3A小姐打電話比你問你,3A就會有個啊姐帶去你公司。大佬連速遞都慳:blame:,這是什麼公司?有次它們出了個wwrp EMEY grunt $38.25但是要比$15元美金運費,我打去問3A cs,在香港這麽近可否不用比$15元美金,3A說運費是統一,頂你地啲嘢都是中國東莞做,又不是美國做,所以可以慳錢不買,淘佬同y拍又平又平過85折,都不是做生意的,正如下面的師兄講我們會員的運費是用來幫保外國的?所以啲鬼佬會好Buy。:57:
漫遊 發表於 20-1-2014 10:03 AM

Noisy boy出了嗎?我都有訂但這麼快有貨{:1_237:} ,請問你在那買可以這麼快玩到?
一向佢地係用香港買家比果D運費去補貼外國訂單運費,
所以唔一定會比好服務你
skyhawk 發表於 20-1-2014 11:58 AM

我覺得唔可以咁講既, 真心講, 香港單有幾多張, 補貼得幾多錢…
這間3A我做過它們的會員但本生我公司在九龍灣,但入會是包速快遞,但什麼EMS和宅急便,連這麼近都沒有速 ...
rodman91 發表於 21-1-2014 02:19 AM

其實你咁講又奇怪…阿姐帶去你公司唔係仲安全咩? 阿姐都要成本, 阿姐又唔會掟你件貨。
妥妥當當送到你手, 仲要嬲人地 LOL?
Noisy Boy係機緣巧合下玩過個辦
漫遊 發表於 20-1-2014 10:03 AM

Ching,  我既問題係對手係半年後不舉喎,要等幾個月先出現問題,如果你只係偶然有幸地玩過noise boy一次,咁你又點知問題己解決?

既然Ching 咁熱心去解畫,我又不妨分享多d. 我講得出黎就係因為唔滿意3A既安排。我曾多次反映過比3A速遞唔肯派上樓既問題,但3A冇去處理過,問題仍然持續左一段頗長既時間,我仍然每次收貨都收到速遞既無理要求,所以呢個己變成3A既CS問題。

再者,個客等左3日都收唔到貨,所以先通知3A。3A居然第一句打黎就講,速遞話派過喎,話係我既問題。如果係我自己有問題收唔到貨,我會直接打比速遞約時間,甚至乎在速遞打比我時,我都會直接同佢約過另一個時間,跟本唔會搵3A。我打得比3A ,通知佢我三日內冇收到速遞任何電話及留言,係希望3A正視及解決問題,但佢既回覆話比我知,明顯佢覺得自己冇問題。所以呢個亦變成3A既CS問題。

不過,我減玩3A同唔續會,最大原因係3A既product 唔得,而且y拍價 大部份都平過 會員折扣,係我黎講,我個人認為個 membership 己經冇乜價值。
我覺得唔可以咁講既, 真心講, 香港單有幾多張, 補貼得幾多錢…
漫遊 發表於 21-1-2014 10:51 AM

你又知香港少單, ?  仲有大陸果D都未計, 大陸人玩3A仲勁過香港, 條數一定好大, 加上大陸運費仲平過香港啦... 由大陸廠出貨用國內速運起碼平香港三四倍, 可以平到首重十蚊八蚊, 但3A果頭收貴佢地十幾倍運費, 你又知唔知? 有冇計清楚??

請你無數據唔好靠估..

而家香港大陸比貴咗運費就係鐵一般的事實, 淨咗出來D錢唔通捐比善堂?  揀係自己袋啦.. 呢個就係事實

不過次次去到係呢個 moment, 總會有人出來「護架... 」, 次次都係咁.. 好快版主出來清場.. 血流成河..
不過,我減玩3A同唔續會,最大原因係3A既product 唔得,而且y拍價 大部份都平過 會員折扣,係我黎講,我個人認為個 membership 己經冇乜價值。 b ...
私房貓 發表於 23-1-2014 09:50 PM

Can't Agree more!!!  AW已經技窮, 出來出去都無料到, 一係玩意淫, 一係玩轉色.. 一係玩殘肢, 新嘢少之有少..如果唔係AW唔惦, threezero點會拆伙周圍同人地攞licenase/合作出嘢?? 呢D就係警號!!!

請果D「3A左右護法」 唔好一味話無得炒D人先走.. 眨低唔續會果D CHING。反過來, 件嘢有價值, 點會無人搶,  你睇, ,TK BAKA個價仲係好硬淨, 就知只要件嘢惦, 就唔會跌到PK..

以前WWR/TK BAKA果代D經典係唔會再返來了..    仲乜要續會比錢佢洗..   

所以我同班friend都唔續了
頭像被屏蔽
其實你咁講又奇怪…阿姐帶去你公司唔係仲安全咩? 阿姐都要成本, 阿姐又唔會掟你件貨。
妥妥當當送到 ...
漫遊 發表於 21-1-2014 10:53 AM

(Noisy Boy係機緣巧合下玩過個辦)哈哈。:58:
你都係唔好講咁多啦,講多錯多,不如返去同你公司3A講叫佢地改善一下先至係幫公司,而唔係扭曲件事講,我們付了那麼貴運費當然有權選擇如何的運送放法,除非你是免運費的,快遞有問題一定是3A的問題,快遞是他們選的,有問題當然是他們去解決,各位師兄說出問題是希望他們會改善,而不是針對他們,如果他們是想解決問題應該是要聽取多些意見!
From WO3A
http://www.worldofthreea.com/thr ... sutv2skljey5vp5cibs

TAKE HER HAND IN SEPTEMBER
真係等到唔記得訂左呢隻.. ....唔該師兄

3A 我都同你緣盡啦.....
無那那又頂返去來, 仲以為又收會費

大家都清醒咗好多, 3A嘢根本等現貨就搞惦,
仲有, 無乜料到,
多數換下色
換下件, A件搭B件再搭C件  = D

八個月後睇返轉頭, 無入會係非常明智的決定..

入咗會果D... 哈哈..
頭像被屏蔽