Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 光魔61

[改造交流] Nu Gundan 七色精神感應框架改造(31/5/14 33樓更新進度)

光魔師兄真係大師級中既TOP1!!:71:
話說小弟最近都有作品想裝燈 但已經唔記得晒電阻既用法
連並聯同串聯係點都唔記得....最大問題係見到粒SMD已經暈底.....
更新一下進度.

手臂圓形噴咀改為用光環的方式去表達.

手臂的過線情況

背包用燈中有燈的方法去改造.

裙甲的加燈

為了令發光效果更好,所有透明件背後都要挑空,這是胸前的骨架.

我以此機工程師的名義保證,現在只是總輸出的35%

步鎗改成了一支小電筒,內有電池和開關

大炮更簡單,只是用中秋節時買的有燈竹蜻蜓零件放進去

光魔61'兄實在太強啦!!!:time: 小弟都喜愛左玩加燈...可惜技術有限...
師兄,一定要加油ar!!!
回復 34# takeshi 又一個無知少年被我荼毒,罪過,罪過。希望睇下閣下既作品。
回復  takeshi 又一個無知少年被我荼毒,罪過,罪過。希望睇下閣下既作品。
光魔61 發表於 1-6-2014 01:32 AM

我一直都"幻想"件模型可以整到你甘...:DD:56:
我未有成品,因好多野我都未識整,你幫忙解答我的疑難可能有機會出現...:shy:
回復 37# takeshi 隨便問啦,盡能力解答。
回復  takeshi 隨便問啦,盡能力解答。
光魔61 發表於 4-6-2014 01:32 AM

先謝謝,我冧左最終效果想點先再問你...:77:
更新一下進度,自動轉色完成測試,其間經歷一次紅色燈全部燒燬,結果所有三色燈要全部更換.

己不知是多少種顏色了.
正翻......期待師兄完成品:71: