Toysdaily 玩具日報

[改造交流] "A Lannister always pays his debts!"—Tyrion Lannister 完成版

“兰尼斯特有债必还 ”
上次做咗首级喺杆子上插咗好耐好可怜, 这次总算搅掂欠债~

这系上次做嘅头雕:

半人呢,素体也需要特制, 没有现成嘅侏儒素体, 只能自己动刀改...
修改嘅系TC嘅素体,截去咗多余嘅部份之後,再打桩加固外加补土补平:

根据剧照缝制嘅服装,衫上嘅金色镂雕没有塑料...系用补土雕嘅...

穿上试一试合唔岩身?

要缝制一块新披风, 可惜手中没有狮子绒,抽屉里揾咗块包酒嘅绒布...居然还系白色嘅...只能再自己染色.:

穿上嘅效果:

当朝宰相也要有自己嘅铠甲,系用补土和陶土做嘅,之後PAINT:

請首相掛鎧督師!

“我系御女高手, 没有靓女相伴怎么能行?” 和HT人偶身高对比一下, 凸显出首相大人力擎千斤担嘅...身材......:36:

最後多謝各位師兄觀賞~ :77:
wowwww!!! 連國王之手個章都有!! 好仔細!!
嘩真係好神似! 佩服!
小弟都好鍾意GOT~
回復 2# gdgd_itsuki

多謝師兄讚許!! 還有很多細節應該加強
回復 3# kevchan1103

師兄太過獎了,聞聽TRHEE ZERO都要出GOT人偶, 非常期待啊
好有神態,好好功力
回復 1# 總算輪到我了

請受小弟一拜