Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 賊船被封舖調查

如果有玩具店充斥近乎露點既玩具及雜誌.
佢地最終就算無違例. 唔好話道德塔利班.
事實好多都唔係人人可接 ...
mcmilk 發表於 26-12-2013 12:09 PM

你都講得啱, 不過最大問題其實反而係唔公平。
係, 裸露既figure係唔健康, 俾人投訴都正常;
但係樓上果d賣三級光碟既鋪頭呢? 又或者街邊賣色情刊物既小販呢?
更甚者, 係書展賣寫真既model又如何呢?
現實世界,少左好多機械人之後,咸濕野周街都係,比例好似仲高。。。
如果有玩具店充斥近乎露點既玩具及雜誌.
佢地最終就算無違例. 唔好話道德塔利班.
事實好多都唔係人人可接 ...
mcmilk 發表於 26-12-2013 12:09 PM

我見唔到有""玩具店充斥近乎露點既玩具及雜誌""但至少X船唔係囉.....
報紙當龍X豹見唔少,唔去投訴?
同埋你又點解要用""如果times square播d女著哂泳衣, 係咁俾人搓心口. 呢d係咪又可以公開俾大家任睇?""呢個比喻呢?我睇唔到有雙似既地方WO,點解唔用"大衛像個何B仔可以展覽比人睇"黎做比喻呢??
重有10個買呢D FIGURE既人10個都係鍾意角色.....如果要反問我點知,你要解釋左你點知"因為好多都係為咸濕成分, 多於為該角色而買 "...

你好Q大副有色眼鏡.......
SUPPORT!! 繼續支持你地~!!:^

小朋友睇有味野都唔會黎哩度搵啦
一定係攪錯左~
不過公園d小便之童又可以照擺:x
我見唔到有""玩具店充斥近乎露點既玩具及雜誌""但至少X船唔係囉.....
報紙當龍X豹見唔少,唔去投訴?
同 ...
neo.L 發表於 27-12-2013 01:34 AM

我見到佢個POST都無POINT, 大家無謂理佢啦...
間間7仔, ok便利店都有喊書賣點解唔封鋪, 我帶住d小朋友好不安
回復 42# ironman33

Brother乜你成日比差佬逗咩?{:1_203:}