Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 賊船被封舖調查

回復 30# SimonC

SimonC 你唔好誤會小弟, 我之前打編野無啦啦無左出得2隻字
如有誤會,請見諒!!:unhappy::help:
回復 31# waihow

見你咁耐冇浦頭, 一出黎就投訴咁古怪{:1_215:}
我地已經自得其樂,唔介意俾人標籤話宅呀乜乜物。
點解只係因為玩玩具就成日被標籤。
其實我係可以包容啲人嘅自大無知不過點解下下係樹欲靜。。。
頭像被屏蔽
咁要捉埋HT,EB,3A...etc啦.....d figures係可脫:67:on 7+2
係咪有訂客之前試過收唔到貨玩報復呀:x
係咪有訂客之前試過收唔到貨玩報復呀
炒價仙人 發表於 21-12-2013 03:00 AM

如果要報復應該報埋太子個間...
唔會淨係封信和D鋪...
同埋都唔止佢一間被封...
有咩所謂,香港人最勁善忘:38:
如果要報復應該報埋太子個間...
唔會淨係封信和D鋪...
同埋都唔止佢一間被封...
小堅 發表於 21-12-2013 08:46 AM

太子果間好似冇玩具賣淨賣書家嘛
咪唔搞佢囉
:58:
又係喎,賣咸碟嗰幾間又唔查封~~~~:x
係咪賣咸書要欏牌?香港差佬真係好得閒,警力過盛,平時就隨街搵人逗交數,一係就做大龍鳳,賣左十九幾年先黎查?無人投訴就唔做野,老實講,賊船賣D所謂咸書幾時咸得過頂樓賣寫真果幾閰,簡直小題大做
坦白講,其實只係投訴人的問題
警方等等既政府部門都係按本子辦事,唔係得閒無野
只係好多時反而係成日投訴果班人得閒無野,咩事都去投訴
如果唔理個投訴,果位麻煩既投訴人去到"申訴專員公署"
隨時令到唔理個投訴既部門,果D公務員,連份工都無得做
投訴果位真系好幼稚{:1_206:}
其實投訴好難避免
商業對手,道德塔利班...佢地食飽飯無野做去投訴完全唔奇
但個定不雅既標準我個人真係好質疑
你話無包膠袋,上封條賣俾未成年人仕就話姐
一個成年人...對佢黎講點解唔可以睇咸野?
如果有玩具店充斥近乎露點既玩具及雜誌.
佢地最終就算無違例. 唔好話道德塔利班.
事實好多都唔係人人可接受.
如果times square播d女著哂泳衣, 係咁俾人搓心口. 呢d係咪又可以公開俾大家任睇?
有時大家玩玩具. 都要抽難返出黎. 企係現實世界諗下.
點解買泳衣figure, 問10個人有8個都會話變態? 因為好多都係為咸濕成分, 多於為該角色而買