Toysdaily 玩具日報

查看: 4999|回復: 13

[個人收藏] S.H.Figuarts - ALTERNATIVE-ZERO

ALTERNATIVE-ZERO造形一流,
手工也有水準,可動性一流,
只是比例瘦了點和配件不算多,整体出色。

我的玩具BLOG有更多圖片∼∼
http://yin000toysbox.blogspot.hk/
還有FACE BOOK專頁,得閒上去睇睇
http://www.facebook.com/pages/YIN-TOYS-BOX/247975285339116
這個很帥,雖然不是主角,但是整體設計我很喜歡~~~
而且跟現在的水果假面比起來.........之前的系列都讓我覺得很帥............
good qc & great body, not fragile at all.

Just that the forearm parts may hinder the elbow movement.
我都覺得佢好有型
只可惜人物設定唔討好 :unhappy:
而家見佢街價咁抵都心思思想買一隻 :handshake:
呢隻都唔錯,有D興趣。個人覺得 alternative 嘅sic版太有型了,所以攪到原作版有點失色。
呢隻靚!! 所以我都有入!

好 DETAIL !
不過小腿設計好似太向後彎曲了 ? 硬係怪怪地...
真係好DETAIL WOW, 再平D會入番隻過下手癮!
回復 4# 八口八口

買啦∼∼正架∼∼
動感滿載∼∼{:1_208:}
新素體嗎???????
好 DETAIL !
不過小腿設計好似太向後彎曲了 ? 硬係怪怪地...
玩具 發表於 12-12-2013 10:41 PM

Yes this  "figma syndrome" is one thing that we can criticize. :67:
呢隻我想入。{:1_197:}

兄弟參上!。。。。。。。:36:裝著古物。。。。。。見笑見笑。。。!