Toysdaily 玩具日報

查看: 12891|回復: 29

[玩具攝影] test snaps【紫外光燈下的Psycho Frame! 】GFFMC & MG

test snaps【紫外光燈下的Psycho Frame! 】GFFMC & MG

Still testing for the best result, stay tuned in my blog!  :)
http://gundamatefsf.blogspot.hk/2013/12/test-snapspsycho-frame-gffmc-mg.html

The UV light, studio overview...

MG Nu

This old Unicorn also shows the effect!  yet this gimmick has not been promoted at the very beginning....

Taken by mobile, bad quality yet it shows the real feel...
我買左台場果隻Nu, 佢轉左紅甲
紫外光燈無咩反應.......sosad{:1_201:}
我買左台場果隻Nu, 佢轉左紅甲
紫外光燈無咩反應.......sosad
春平 發表於 11-12-2013 22:58

紅甲 is not significant (as in my Unicorn pic)....{:1_225:}
女妖開紫外光燈影真係正好多:71:
紅甲 is not significant (as in my Unicorn pic)....
Gundam@EFSF 發表於 11-12-2013 11:05 PM

我都有MG Unicorn 都有反應
係隻台場Nu冇, 想轉返用綠甲.....
但轉左就同普通一樣:63:(發下勞蘇only:72:)
其實紅甲好、綠甲好,對樓主都無影響,用你擅長的photoshop執一執就得啦!模型對你嚟講砌得幾靚、出得幾好,都始終都不及你影完相再用photoshop執過咁靚!
樓主加入toysdaily咁耐,無理由唔知有一版「模型討論區」,每次都將PS過的模型成品在這版發帖,你無非係虛榮心作祟,show off 多過分享!
其實紅甲好、綠甲好,對樓主都無影響,用你擅長的photoshop執一執就得啦!模型對你嚟講砌得幾靚、出得 ...
chrischan 發表於 12-12-2013 12:15 PM

嘩!影囡囡都 PS 啦,原來影玩具依家唔比 PS 㗎!分析同689 嗰D一樣咁好笑。
嘩!影囡囡都 PS 啦,原來影玩具依家唔比 PS 㗎!分析同689 嗰D一樣咁好笑。
RRAAYY 發表於 12-12-2013 12:33 PM

係架, 官方圖片就點PS 都得, 都合理~~~ Gundam@EFSF 就唔PS 得, 一男子 or 一熊仔決定既 !!!

RRAAYY 你識春咩~ 你識砌模型咩? 你係高手咩?? 你呼吸有帶氧氣筒咩 ???
樓主加入toysdaily咁耐,無理由唔知有一版「模型討論區」,每次都將PS過的模型成品在這版發帖,你無非係虛榮 ...
chrischan 發表於 12-12-2013 12:22

GFFMC在模型討論區???{:1_222:}
樓主加入toysdaily咁耐,無理由唔知有一版「模型討論區」,每次都將PS過的模型成品在這版發帖,你無非係虛榮 ...
chrischan 發表於 12-12-2013 12:22 PM
我覺得EFSF大大整得好又影得靚,鍾意點玩係個人自由,PS過有罪嗎?學某ching真言:
素組砌模型不是砌模型嗎?唔用氧氣樽呼吸就不是呼吸?

chukkkk 發表於 12-12-2013 12:47 PM

已轉往夲人的律師跟進。
我覺得EFSF大大整得好又影得靚,,PS過有罪嗎?學某ching真言:
素組砌模型不是砌模型嗎? ...
stonekeung01 發表於 12-12-2013 12:49 PM

閣下貴為版主,此等發言只會被圍攻。慎之。
mudwk 發表於 12-12-2013 12:55 PM
謝提點,鍾意點玩係個人自由,應互相尊重
mudwk 發表於 12-12-2013 12:55 PM

為什麼呢又?????

我見呢到D版主成日都出 post.