Toysdaily 玩具日報

[詢問] 荃灣仲有冇玩具舖?

款算齊,價錢唔好講啦!
通常只睇不買。
而家賣玩具租都交唔起,香港而家d租金唔小野,一日最衰都係行街梁x英,可能只係買個比小朋支玩既吹泡泡都要去大行或唔知行幾多條街先買得到,前幾年都仲有好多小鋪,而家.....:67:
alvinchan2012 發表於 21-3-2016 03:09 AM
而家賣玩具租都交唔起,香港而家d租金唔小野,一日最衰都係行街梁x英,可能只係買個比小朋支玩既吹泡泡都要 ...

講得好,我之前唔敢講驚人話我撩交嗌。在未被吉吉、反狗這些大企業壟斷前,還有這些正式的模型店是這一代的幸運,如果以後追舊款來說,可以話係方便和抵…
thx 發表於 21-3-2016 03:29 AM
講得好,我之前唔敢講驚人話我撩交嗌。在未被吉吉、反狗這些大企業壟斷前,還有這些正式的模型店是這一代 ...

我地老野GE年代已完
新世代個班衣食住行玩都剩識得大連鎖
我地去開GE小店亦都死得八八九九
荃灣沙咀道偉利模型

另題:今時今日租金足以致命,小店生存空間死九成,得個捱字!
胡勒奇 發表於 20-3-2016 10:05 PM
咪玩啦,摺左九世啦!!

得Q閒同你玩,我住港島區,好日都吾會去荃灣一次,以前星星西灣河都有分店,我盒美版DX太陽戰隊同科學戰隊box set,都係十多年前係星星買
gunbaron 發表於 21-3-2016 01:40 PM
得Q閒同你玩,我住港島區,好日都吾會去荃灣一次,以前星星西灣河都有分店,我盒美版DX太陽戰隊同科學戰隊box ...

星星玩具店冇記錯07年已經執左
呢間真係荃灣區8,90後既集體回憶
luciferdark 發表於 21-3-2016 10:43 AM
我地老野GE年代已完
新世代個班衣食住行玩都剩識得大連鎖
我地去開GE小店亦都死得八八九九

相信三十幾四十歲0個一代(本人)都會/仲有機會去模型舖買模型玩具,作為消費者,連鎖店那些價有點離地..當然揀自己能力範圍內的地方去買啦..:cool::ice::die:
荃豐中心都有間賣玩具,新出既都齊,模型佢都會砌出黎DISPLAY &幫客砌、上色、改,如果賣晒都可以叫老闆返貨
gunbaron 發表於 21-3-2016 01:40 PM
得Q閒同你玩,我住港島區,好日都吾會去荃灣一次,以前星星西灣河都有分店,我盒美版DX太陽戰隊同科學戰隊box ...

九唔撘八,人講荃灣你講西灣河
hompage 發表於 21-3-2016 04:05 PM
相信三十幾四十歲0個一代(本人)都會/仲有機會去模型舖買模型玩具,作為消費者,連鎖店那些價有點離地..當然 ...

但AEON有時尐價都唔算貴, 其實係好事。
福利就以老店嚟講做得越來越好,
希望附近個間模型倉, 同荃灣知源都KEEP住,
個人真係唔太想出旺角, 行都行唔郁又污煙瘴氣。
胡勒奇 發表於 21-3-2016 08:19 PM
九唔撘八,人講荃灣你講西灣河

真系吾知點解而家尼度玩具日報越來越多尼D甘既小學鷄,完全吾識乜野叫禮貎同尊重人,我只系問下荃灣星星仲存吾存在姐,我又吾係成日去荃灣,就算買玩具都吾去荃灣,貪佢遠,甘吾知佢執左吾奇,其他師兄都十分有禮貎答小弟星星執左,但尼位小學鷄會員一句好冇禮貎質埋來,真係吾知用意何在,不過都費事同尼D人一般見識,有時見到尼D甘既人甘既修養,佢份工都吾方叻得去邊,所以而家好多師兄都去左第D論壇或Fackbook分享,因太多小學鷄係尼度搞搞震

咁又真係有d out, 我唔住荃灣都知星星冇左好耐........  發表於 28-3-2016 09:19 AM
算啦, 無謂幫人教仔, 總有傻仔覺得咁回人好型。  發表於 22-3-2016 09:01 AM
raymose 發表於 21-3-2016 05:47 PM
荃豐中心都有間賣玩具,新出既都齊,模型佢都會砌出黎DISPLAY &幫客砌、上色、改,如果賣晒都可以叫老闆返 ...

大大,請問荃豐邊層?thx。

最底果層有一間玩具鋪,另有一間LEGO店
荃灣知源都執左啦,個商場大裝修被迫結業