Toysdaily 玩具日報

[詢問] 荃灣仲有冇玩具舖?

南豐新之城最近好似開多左間專賣LEGO
萬亞既玩具,figure貴過旺角都唔少
不過模型價其實差唔多
係信和買會平過萬亞
但計返來回車費其實唔差得多
都算合理價
荃新天地環球模型已不在很久,荃豐地下現左只剩下扭旦堂
djdavid 發表於 10-12-2013 10:56 AM

更正返荃豐地下多左2間專賣Lego
萬亞貴得驚人,蝗蟲號仲賣6字頭,其實力生都開咗一間,但貨量同款式更少。
屋企交通路線有變,所以我好耐都冇去荃豐了。。。。。。。。。。。。。原來現在冇乜玩具店剩下了,可惜。。。。我記得四五年前都常常去。除了有玩具買、有game買、有嘢食以外,還有正碟買:he::p
成功向萬亞進貢…
啱啱拎咗盒卡版沙走人。
其實好多時都想支持下萬亞∼
奈何佢d價真係太進取 好難出手

不過佢平時賣細路玩具都應該賺唔少∼
星期六日都好多家長帶佢地去買野玩
回復 22# tdpl2620

佢啲價何止驚人呀, 直程好多都係炒價黎啦, 仲貴過官方零售價:oh:
其實萬亞係裝修定真係執架 ?!:69:唔想佢執呀 再執荃灣就冇玩具鋪喇唉
其實萬亞係裝修定真係執架 ?!唔想佢執呀 再執承荃灣就冇玩具鋪喇唉
darryl999 發表於 30-3-2014 12:13 AM

佢吾系執
荃灣重有多處有玩具
回復 24# darryl999

放心,佢間舖係自己嘅,所以生存能力都幾強
仲有川龍街協和廣場地下間知源,貨唔算太多同新,但耐唔中都有好嘢執
回復 27# coldstone
呢間真係冇行過喎
正常,我唔係因為要行荃新天地路過,否則都唔會入呢間場,不過個老細都幾好傾。
其實萬亞我幫襯咗廿幾年,都覺得唔錯㗎,有時都會執到啲荀嘢,同埋佢除咗玩具之外,仲有精品嘛,所以我都會順手買件俾老婆。
到宜家我都有係扭蛋堂同萬亞買野, 兩間既貨都好新, gggg第一日出已經係扭蛋堂到買
計返車錢同時間, 已經有賺
萬亞雖然真係貴d, 但佢d模型都十分齊全(唔只高達模型), robot魂, 山口, shf好多限定佢都會入, 老變既玩具(日美版)我有好多都係到買
反而ching所講係力生同川龍街我都係宜家先知