Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [沒有期望 仍會失望] Evolution 非合金 Albegas 光速電神 快報 (加 古董模型相)

連gazza都失望,睇完你報告當玩過算…………
ray文 發表於 9-12-2013 01:06 PM

像十五機般跳樓才考慮吧!
其實想知C Hing 合體後肚嗰一層,有冇用埋跟嗰塊背板? 因為我加咗之後, 發覺會令雙腳磁 ...
buzz 發表於 9-12-2013 03:07 PM

你要看清楚一點說明書,每個小機械人的兩塊板是有一點不同的,小機械人放的位置不同,用的板也不同。
 像十五機般跳樓才考慮吧!
gazza1211 發表於 10-12-2013 05:04 PM

到時先再諗諗............都未必有位擺............:78:
其實,光速電神四四方方,用金屬件成本和難度也不高把
gazza1211 發表於 10-12-2013 04:58 PM

大大這種講法, 就好似D人問點解ROBOT魂剎帝拿咁貴都沒有合金一樣, 根本DYNAMITE ACTION本身就不是合金玩具系列.
報告超清楚,完全看到玩具的全相.....

最近有兩件玩具都好讓我猶豫不決,不知應否出手的.....一 ...
大ken 發表於 9-12-2013 03:24 PM

謝謝讚賞”超清楚“報告:p
經"奇蹟”一役,都係睇定d先,仲要等跌價先去考慮
taifat 發表於 9-12-2013 05:16 PM

以後見到"奇蹟"、"進化"、Miracle、Evolution等或者差不多字眼的玩具,也要小心一點!!
As a matter of fact, evolution is CMS sister company

BOSS of CMS left CMS and built this Evol ...
genesicgaogaiga 發表於 10-12-2013 12:54 AM

唔怪得最近的CMS野, 好過佢早幾年出那堆垃圾, 原來生產垃圾貨的幕後黑手真的離開了CMS
我都來一張支持下樓主....

確實如樓主所言, 没有期望, 仍會失望. 這隻唔可以叫做變形, 尤如切 ...
virtualman 發表於 9-12-2013 05:38 PM

我能接受lego式組合,沒有合金已經算啦,用一些靚d的上色和塑膠也可補救,廠方就是不用。。。。。。期望腰部件能縮進胸部件這種設計對此廠可能要求太高,但是,設計師冇腦冇誠意,粒“大袋”是設計錯誤:(1)磁石應該是固定在胸部件的頸部位置(而不是固定在頭部),(2)而連接胸和腰部件的磁石,應該是固定在腰部而不是兄部件!這樣做就不會有“大袋”了。
多謝師兄分享!  當預訂時知道會下體生瘡時, 已經放棄了這隻
mythsgod 發表於 9-12-2013 07:55 PM

下體生瘡,是冇腦的設計師傑作!磁石固定的位置改一下就沒事了!!
此line 入了百變龍就唔會入咁上下磁石構做既機械人,何況呢只千多元既野!買只路姆西好過
多謝捨己為人既g ...
nela 發表於 9-12-2013 10:27 PM

同意!!真的不知道之後還有什麽人會買廠方其他的磁石機械人。。。。。。。。BTW“路姆西”是什麽?
剛剛開盒, 就如名大大所言低可動,塗料品質強差人意
可能第一次玩Evolution產品, 磁石關節有D新鮮感.:h ...
tonberry 發表於 9-12-2013 10:28 PM

磁石不是問題,是質料差和設計師腦殘的問題!
你個report好好,令我對佢零興趣。
馬仔 發表於 9-12-2013 10:34 PM

為各位ching省錢了,請喝咖啡啊∼∼∼∼!:x
呢隻當年佢同逆轉王,電腦戰士我視為為神物,cms隻逆轉王同三冠王我就認為出得好正啦,但就跳樓電腦戰士 ...
玩具人傀儡 發表於 9-12-2013 11:29 PM

逆轉王我有買。合金都幾多,就是某些顯眼的位置太膠!!不過,以三魚價錢購入,就算了。
合體後有點難企得好, knee位成日有D左右歪,要很花心機微調才能企得自然!
合體後外型算不錯,分體後個子很 ...
快快 發表於 9-12-2013 11:56 PM

冇substitute,只有硬食!我都是很快就入柜了,冇心機玩。。。。。。
As a matter of fact, evolution is CMS sister company

BOSS of CMS left CMS and built this Evol ...
genesicgaogaiga 發表於 10-12-2013 12:54 AM

Boss of Evolution can only make big money from less-and-less people....