Toysdaily 玩具日報

查看: 11195|回復: 22

[個人收藏] 1/4 Batman集合隨影(加圖NECA 1/4 Arkham Origins Batman)

加圖NECA 1/4 Arkham Origins Batman

Neca 1/4 Batman 1989

Neca 1/4  Batman 1966

Ching 1989batman終於出左喇?可否出多點相呢?唔該晒

Great to see them all together! :71:
yes, please have more close up photos from the NECA 1989 Batman.
難得同好{:1_208:}已加圖
EB batman 比 HT Batman 高大好多喎 ! :@
哪一個是真  1/4 scale?
回復 4# don328

正呀!俾十萬個讚!!:71:
Good Sharing:71:
師兄有display 櫃比四隻巨無霸未先?:77:

回復 8# mio
因地方有限,小弟的18吋都放響架上
其他就放響房內窗台or架頂,只可以間中輪流Display
相信再入18吋機會都小,已經五十幾隻:72:頂唔順

小弟其他18吋收藏有興趣去睇睇:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... d=197138&highlight=
support again. :71::71:
回復 6# 交叉人
謝師兄,小弟影相時都唔覺
89 Batman副男性特徵造得特別細緻

細緻到有D驚{:1_201:}
真心話:  以NECA  18吋咁既質素賣5,6 佰,冇貨起上黎好似Ironman咁炒到成千,再睇番HT 18吋batman 既質素,原價賣$24xx 真係可以話唔算好貴喇.....
回復 11# don328

雕功的確唔錯,質感一流:35:
真心話:  以NECA  18吋咁既質素賣5,6 佰,冇貨起上黎好似Ironman咁炒到成千,再睇番HT 18吋batman 既質素, ...
kenji 發表於 8-12-2013 07:14 PM

其實平有平玩,貴有貴玩,最理想係同一款同一尺吋間間公司都會出
想平玩Neca,想精細收藏級買Hottoys,Enterbay,但現實又唔可以實現
而且幾百蚊貨仔亦有佢存在價值,玩具亦唔係平就一定唔好玩
小弟正係由Neca,Mcfarlane開始玩18吋,到eb,ht出埋1/4一樣買
覺得值得就會買,及時行樂,始終玩玩具同收藏玩具係有啲分別
回復 14# don328

Ching所言甚是,尤其是89batman,本身已經是膠味甚濃,就算ht eb出,屆時又會俾人話二三千買舊膠唔值、搵笨,總之就根本無得比較,喜歡就買,唔喜歡就pass,咁玩「玩具」先開心,各有各喜好,不用爭拗啊