Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SR合金Mazinkaiser帝皇萬能俠-有無Max版都好,看完報告應能決定買不買(加CM和合金魂相)

無入真三一,就一定唔入帝皇XD
當然,要入就兩隻齊齊入
但訂左GGGG就心滿意足 了
steelswarm 發表於 1-12-2013 09:19 AM

我只有新世紀真三一,SR做得麻麻地,樣子可愛和手長身短,我見實物后就打消買的念頭。
回復 6# mythsgod

回復 5# nela

謝謝支持。幾百塊買件高質嘢回來玩玩、過下手癮,抵啊!
超正對比! 影相同UPLOAD辛苦晒~
不過我都係等SOC出, 依家個頭同腰唔係太掂
luciferdark 發表於 1-12-2013 10:59 AM

謝魔王支持。唔好等啦,人生苦短,要及時行樂!:he::75:
回復 12# faixwong

回復 11# 半田健人_555

Max最近一兩個月,已經多了人放,半田兄可以密切留意。Max是好嘢,不過,SR這次質素真的令我有意外驚喜,不會像真三一那樣,sample和實物不對板。
多謝gazza兄報導…連帶出邊個d貨去得好快…仲炒起左…
hehemimi 發表於 1-12-2013 02:05 PM

謝支持。呢件嘢,唔使我講都大把人買。你看,日系討論區都被洗版了!!不過,我拿上手那一刻,都覺得這隻嘢物超所值。
呢隻我見到就即訂!!一個字,正!!
最明顯缺點有二:少配(特效)件&頭部飛機分離機能欠奉(對比SR萬能俠)
但內觀,身型,重量,可動都交足功課~~~不買不成理~~~

反而............SR真三一...真的很脫力..........
還在考慮要不後追......(其實在等跳樓貨.........)
但不後追的話就不能跟GGGG一起結成機戰三大惡魔~~~~
苦惱中~~~~~~~233
支持GAZZA兄, 呢隻帝王堅正啦..............抵玩重手~:71:你仲大婆二奶咁.............羨慕死呀~:x
今日入手,我覺得係目前最正最有氣勢的SR呀,配件我真係唔使多,一大一小劍加對翼夠晒,重手,扭得玩得先叫玩具嘛,同埋SR真係適合香港螖居地方,玩得玩具都好難專一喇,儲下儲下乜都遮晒,反而質責可動我覺得先重要.
師兄竟然有時間去買黎玩
如果有電鍍色..就好了:71:
呢隻我見到就即訂!!一個字,正!!
最明顯缺點有二:少配(特效)件&頭部飛機分離機能欠奉(對比SR萬能俠)
但內觀 ...
艾雷 發表於 1-12-2013 08:25 PM

SR帝皇如果不再版,應該會升值(現在有如GGG初出時,人人叫好)。SR真三一應該能等得到跳樓。
頭和腰轉得麻麻,是否我唔識玩.....
SR帝皇如果不再版,應該會升值(現在有如GGG初出時,人人叫好)。SR真三一應該能等得到跳樓。
gazza1211 發表於 2-12-2013 06:50 PM

其實會唔會仲有批遲少少到又平少少既貨未尼?
其實會唔會仲有批遲少少到又平少少既貨未尼?
凱獸王 發表於 2-12-2013 07:17 PM

早買早享受啊ching,不差那幾十塊啊~~~~~
帝王出得好好,但係腰下腿部關節好似活動能力甘小嘅?