Toysdaily 玩具日報

查看: 5750|回復: 36

o係屯門買野買到比人用粗口罵及媽媽...

去買野買「條條 fing」到比人用粗口罵及媽媽 !
唔打出來... 我真係好唔 Gur :*
好屈辱呀 :sad:

話說上星期五 21 號去「條條 fing」入左 Ultimate Solid Part 1 & Part 2...
有 Check 過面相有冇走樣 , 就買左喇...

星期六夜晚先有時間玩 , 但砌砌下發覺愈來愈唔對路...
Part 1 完全沒問題~ 但 Part 2 問題多多... :no:
1 ) V3 斷左觸鬚
2 ) Amazon 無左舊輔助膠
3 ) Black 入錯左觸鬚 ! 比左 2 對 V3 但純銀色 ge 觸鬚我
4 ) Kabuto 左邊少左一粒 Parts

1 , 2 我認係我大意啦~ 所以都廢事換了 :ar:
但係 3 , 4 我覺得有需要去換件囉...
首先 3... Part 2 有觸鬚 ge 得 Black & V3...
V3 觸鬚根本係上左白色同紅色 , Black 觸鬚係純銀色
我諗任何人見到純銀色觸鬚的話... 也不會無端端去懷疑純銀色觸鬚會屬於 V3 的話... 係唔係先 :?

4... 漏件 , 去換都好合理
更甚果粒 parts 仲細過手指尾指甲...
如果你未玩過一個玩具... 你根本唔知邊個位 exactly 會有 parts 邊個冇 parts 吧 ! :blame:

==========================================================================

好啦 ! 咁我o岩o岩就走去換啦... 點知就係悲劇 ge 開始喇 :cool:
老伯同女事頭都o係度 ,
咁我就同老伯講有咩問題啦...
講左 Kabuto 漏件 , 再話 Black 觸鬚問題... ( 留意我只係想換 2 隻... )
點知未講完發生咩事 , 佢已經開始大聲喝我 :unhappy:

佢屈我話我係隔離鋪頭 d 人 , 來呃鬼佢換貨囉 :*
我根本都未有機會講野... 佢已經話:「你都痴X線!我話X你知我一隻都唔X換比你!」
又:「你話一隻就無野!而家換咁X多!你痴X線!」

跟住不斷比佢語無論次咁鬧鬧鬧鬧鬧鬧...
我每次一想講野,佢就:「我係唔X講道理 ge!吹呀!而家就係一隻都唔X換呀!」
又:「我係燥呀!我係咁無賴嘎啦!我係唔講講道理啦 !
   你打 999 囉 ! 你打去消委會局我丫笨 ! 」

佢開始講來講去都係果幾句 , 不斷屈我係來屈佢...  :blame:
甚至用粗口辱罵本人的媽媽 :*

直到我話:「咁你同一批貨同一系列又會有咁多問題... ( 未講完 ) 」
佢:「係呀!係呀!咁X多問題呀,你打去比瑞華行問啦!XX!」
我話:「OK ! 咁你比個電話我丫 ! 」

佢先 e e um um 咁行開...
完左女事頭仲要加屈你一句 : 「上次都 Check 左鬼咁耐 ! 仲要換成 10 幾隻 !」
Part 1 & 2 加埋根本無 10 幾隻... :cool:
欲加之罪何患無辭 ! :cool:

==========================================================================

你話係我問題唔換 , 你有你 ge 道理 , 我覺得都無問題 :ar:
就當我買個教訓... 下次 check 得再再認真一點
你對我爆粗都算數... 我係斯文人我唔會計較
( 講到我好似 superior 咁 ? 係... 咁的確 , 我唔會用粗口對罵~ )

但係你而家咁算 d 咩態度先 !
o係度耍無賴 , 耍賴皮狗.... :cool:
自己唔講道理 , 不斷話道理o係佢自己身上 ( 但其實佢自己都無道理可言  ! )
仲要屈我係隔離鋪 ge 人... 有冇搞錯 !  :*

:cool:
係啊 ! 你贏晒囉~ 「道理」o係晒你度... 你要玩賴皮我真係無野好講 :ar:

唉 ! 所以我果時都唔講野了... 我唔想搞到潑婦罵街咁 :cool:
( 我驚我會輸啊 ! 鬧交鬧到好似爛仔咁我真係唔識囉... )
我講左一句:「你講到道理好似o係你果度咁 , 問題不在你~ 唔使咁燥 wo !」
就走左喇...

總之 , 做生意 ge 態度我都唔在講...
但係我唔知點解做人 ge 態度點解可以咁鄙劣囉... :?

[ 本文章最後由 玩具 於 23-4-2007 09:16 PM 編輯 ]
呢d比我唔忍啦,本身唔換冇乜野,但佢既言行.....
佢地叫莫生莫太.........
頭像被屏蔽
雖然我唔係屯門人,亦唔知係點既舖頭,但係我睇到都好慶.....可以貼街招唱衰佢.....
不過呢d盒蛋真係唔關d零售商事
都係出廠時已有錯
如果佢退番比你
佢一賣比第二個
一係就自己硬食嫁咋..:DD
何解近排咁多lee間店既野??
我一定鬧番佢轉頭:*

消費者當然有權換啦,又唔係自己既錯。你話自己玩爛就係自己當衰。佢咁既

態度我勸你一句:以後唔好幫襯佢:blame:
呢間舖俾人個怨氣好多。。。。。
間野係邊  雖然我係屯門人 不過我好少留意d鋪頭叫咩XD 所以唔知講緊邊間
原文章由 hohoho433 於 23-4-2007 08:45 PM 發表
呢間舖俾人個怨氣好多。。。。。

咒怨.....:o
原文章由 clan 於 23-4-2007 08:46 PM 發表
間野係邊  雖然我係屯門人 不過我好少留意d鋪頭叫咩XD 所以唔知講緊邊間

利寶入面中間條走廊,掛晒一串串扭蛋o個間。
咁我知邊間了  未係果度買過野XD
大大你既忍耐力好掂,如果系我反左距鋪頭好耐,吵就吵一于同距死過,反正系距鋪頭吵,泄底果個系距,返正俾距媽叉完都吾會再返去幫襯架啦,使乜對距甘客氣。阿叔鬧得你甘衡你都頂得順,好野。我上次系兆萬負3電梯位個檔肥婆到問左句盒蛋幾錢,距話:有價錢架嘛個盒,跟住我望下個盒又問多句:有咩?跟住個肥婆傻左甘話我:“梗系有啦,我做生意梗系有價錢啦,你當我傻架!”我即事火到來,如果吾系我女人拉住我,我真系媽叉距到傻。
原文章由 supermodehk 於 23-4-2007 08:38 PM 發表
你都好有品
俾我吾理阿伯定女人
爆粗提起我阿媽就等住食我一拳啦:DD
不過你一野換咁多隻
我係玩具佬都好懷疑
尤其d阿伯
佢地吾怕死:DD

2 隻 je... 可能我抽住個膠袋 , 佢以為我想換好多隻啦
:cool:

我唔係有品... 我唔想搞到潑婦罵街...

我之前對佢地都無咩野...
你 refer 番我之前 d post , 我剩係覺得佢地語氣比較惡 , 但未至於 -ve...