Toysdaily 玩具日報

查看: 12622|回復: 34

Jor-El Y拍有蝕單...

今日見到Y拍有好多Jor-El的蝕單出讓...
大約四魚五至四魚九...
其實點解有咁既情況呢???
個人覺得今次個頭雕好唔錯丫
套衫好亦好靚
如果唔係銀彈有限我都一定會後追...
但點解仲有咁多人放單呢??
純粹討論~和氣和氣~
個人認為,玩家人數比例上少,一般而言,喜愛角色的,開訂時已經入,別一種情況係,看大貨品質如何才入手的玩家,站時man of steel 系列人偶未有必然跑出的角色,不同於ironman,及tdkr joker 等全球大熱角色:77:
小弟都有呢個疑問....呢隻大貨質素好對版, 仲加多左配件 ~
既然要蝕讓, D人當初訂黎做咩 ga 呢 ?? {:1_215:}
HT近期有好幾隻Figure都落地跌價
最近太多款出,玩家銀彈有限冇下下追
D人當初訂黎博炒,而家炒唔起想散貨(賣走張單)

以前 mark v就係一個例子,最低1牛,到而家又升番到2牛
有好多人想隻workshop炒到好似隻mark iv suit-up版咁,見多貨炒唔起,而家迫住拆散件賣:38:
最近太多款出,玩家銀彈有限冇下下追
D人當初訂黎博炒,而家炒唔起想散貨(賣走張單)

以前 mark v就係一 ...
tony2013 發表於 17-11-2013 02:31 AM

其實WORKSHOP  依家個Y拍價入唔入得過~~~~ ????  屋企位置有限~~
FIGURE出得太多太密了,
就算大貨幾令,好多人都冇位DISPLAY
一定要嚴選..

d人唔去取貨,可能有現貨賣tim
回復 5# bigmic2109

依家個價個人覺得都值得入番隻,你可以當買1隻貴d既mms (tony stark + 機械臂)
個大地台可選擇唔組合,好似而家hottoys咁只用圓形個地台加支stand display
不過佢個盒真係好大,留埋個盒真係幾阻住晒...
最近我仲有少少覺悟...
其實買12"頭雕真係好緊要....
自見到1/4 Batman...
動漫隻老布.............
早幾星期後追的Odin....
再加上依家呢隻Jor-El....
真係覺得像真高既頭雕真係好吸引!!!
相反之前盲目追既Iron man.....價高無頭雕....
相比真係好膚淺........
要訂的晨早自行訂左, 今次訂貨時限足夠,派貨又一次過, 相信在港訂的總人數可能不太多.  加上套片熱情已過, 可能無乜人追捧, 實力較差的持貨者自然要蝕讓自保, 我覺得有無炒風同產品質素直接關係不大(除非成品超級差), 看以前的Iron Man, War Machine 等人頭雕也水準平平, 但因角色討好或者是主要角色, 較大的二手市場便形成.
其實呢隻超人爸爸可有可無都得....:38:
其實呢隻超人爸爸可有可無都得....
wing1123 發表於 17-11-2013 09:43 AM

撇除我個人係HT Man of Steel系列Fans,三隻全訂嘅身份講句,
我覺得MoS呢隻Jor-El比起一堆IM3只係出過一、兩鏡幾秒咁大把,
副甲真名都未必個個記得嘅一堆Iron Man Mk乜乜乜更加值得出figure。
回復 12# chshting

雖然我都係Iron man Fans....但見到個頭雕...
都真係覺得呢隻出得比甚麼21同戰損有誠意得多...
撇除我個人係HT Man of Steel系列Fans,三隻全訂嘅身份講句,
我覺得MoS呢隻Jor-El比起一堆IM3只係 ...
chshting 發表於 17-11-2013 05:53 PM

如果出每一個角色都值得出,但我用嚴選角度講呢隻真係可有可無…
攞左貨,我覺得頭雕算係近期貨同板非常接近既一隻,小人訂頭雕做得好,多人訂既頭雕反而做得唔似…