Toysdaily 玩具日報

查看: 13003|回復: 12

[吹水專區] 屯門住宅失竊 $100萬模型去咗邊?

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20131110/51890371

屯門彩暉花園,中午12時許,50歲姓關男子發現寓所內300盒共值約100萬元的模型不翼而飛,慌忙報警求助。

警方經初步調查後,案件暫列盜竊,現交由屯門警區刑事調查隊跟進,暫無人被捕。

有什麽模型要過3K一合 ?? 鐵路模型 ??
好彩姓關 .. 不是德哥D 限量...

邊有可能 吹水唔馬咀 一來要運走咁多模型點過保安個關 二來咩模型可以貴得過一百萬???
100萬 yen

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 9 字節系統限制: 15 到 10000 字節
全部模型以純金打造{:1_199:}
模型唔係大盒先至貴...

模型亦唔係只得Gunpla...

你去一啲模型車完成品專賣店睇下啦...

一套 1/43 法拉利 312T... 可以賣成三千幾蚊... 仲係手掌咁大...

三百盒喱啲模型... 分分鐘兩個拖喼就搞掂啦... :67:
可能是搖控車模型,一些70-80's 的NIB 搖控車的確可以賣上萬元一盒也不為奇的。

傳聞話係佢老婆因為佢爛滾 所以掉晒佢D模型去填海區 唔知真定假 係就搞笑
數目都幾大啊{:2_303:}
3K多D一盒,如果係帆船,合金車,火車,算起來都未至於唔合理.
模型呢個詞可以指好多野,唔一定只係MG,PG呢個層次.
退一步就算BANDAI出品,如果隻隻比人代工,都隻隻千千聲啦,值唔值一件事,不過事主角度就好主觀既.
又或者來得TD唔少朋友如果隻隻按炒價計,要係家中數300盒要值100萬可能都有幾位.

31萬円
300 boxes!  Someone must have seen something.
300 b0xs lego ???????????