Toysdaily 玩具日報

查看: 13895|回復: 18

[玩具報告] 遲過人貴過人 - 我的蘿蔔暈戰王丸 (p.2 #16加圖討論配刀的擺法)

作為魔神迷,公佈戰王丸之後一見日網有得訂即訂
點知香港價已平過日網未計運費價
不過唔緊要啦。但重點係個幾星期先運到我家:*
買遲又買貴感覺不太好受
但係我下隻都應該一樣照咁訂,死士係要負出嘅

薯仔企

用承繼自龍王丸的申展可動達成增高術

頭(同身體的上半身可是一氣呵成。。。)

後面大穿崩

增高後企都得戚D

拔劍

斬斬斬斬斬

吉吉吉

咁嘅身型,都咁高可動,都係食龍王丸嘅老本
上色係好好,不過成個系列到而家得佢一個金屬色
隻野做得太細,拍埋龍星丸D大墊搏就冇左師父氣勢
夾硬拉高又穿崩
冇河馬呢樣更家唔洗講
好野係成隻野完成度高。冇偷位唔上色。冇關節有又冇用,相反D關節真係好洗好用
武器做得好好,攞出去第二度用都好得

不過
對我黎講最緊要,就係忠實重現動話的感覺。咁呢個完全做到了
所以我玩得很開心的

謝謝收看:64:
回復 1# 龍星丸

小弟都好滿意:$
多謝師兄分享,我隻要星期六先可以拎到。
今次我都中伏,以為係日網訂會平d,真係估唔到香港擘價擘得咁勁。
頭像被屏蔽
依隻唔跌真係驚走唔切,開始供應足夠
回復 3# samuel2

師兄唔洗太介懷的
咁如果之前香港訂仲大鑊
日網都是明碼實價又冇海鮮
又解決左訂野可以安心
又唔係真係貴果香港買好多,車錢都係度
都唔叫伏啦
咁同其他野一齊運分番運費都OK
我又買埋魂Stage同壽屋攞你命三千1�12廁所咁,唔洗黎黎去去
不過師兄要星企六先攞好似遲左D

一盒三個魂Stage四隻魔神{:1_211:}
回復 4# mythsgod

圖唔算好好,大家開心下,謝謝讚:35:
haha龍星同戰王我都買貴左
回復 6# 龍星丸

其實我見到佢跌價我都已經無再眼個價錢了。
反正買左就開開心心咁玩。
我揀左有得track no個隻SAL,星期一先送到黎。
郵差叔叔話唔可以放底係數下管理處,一定要放低咭先得,我唯有星期六先有得玩。
遲小小玩都無所謂,最緊要有得玩 {:1_197:}
呢隻……唔係,呢個系列係繼sdx後,我最鐘意同最有回憶嘅一個系列:58:
回復 8# samuel2

最緊要有得玩:71:
同最緊要有下隻玩:43:
希望夏天前有邪戰角啦
回復 9# Nu-RX93

原來同RX93兄咁多同好:35:
我都未入,可以溝番淡隻龍星丸。{:1_208:}
回復 12# 馬仔

馬仔兄
其實如果只係溝淡我會建議買龍王:64:
戰王係唔會比到主角的glamour你,所以低嘅感覺唔係超高的
戰王冇變型又冇河馬
但係戰王都有自己配角的正
希望之後的邪戰角有邪道河馬
隻野做得太細,拍埋龍星丸D大墊搏就冇左師父氣勢
龍星丸 發表於 7-11-2013 22:50

非常感謝閣下的很用心影的相片, 很精彩。   但小弟反而覺得戰王號, 拍埋龍王號, 戰王就造得大了些。  這兩部機體才是第一輯的。

第二輯的是新星戰神號, 龍星號是在這輯的。
回復 14# 大姐姐

非常多謝支持:64:
講真TD影相高手大有人在,小弟獻醜。又out fo 又色調時藍時黃。不過對魔神有大愛所以一定share下自己眼中的魔神。遲D實番兜龍王邪虎:43:

以小弟咁貪心是第一第二集一齊玩一齊display的。所以都在意兩集魔神size同我心中比是否協調。心目中以龍星丸的流線型是不應該太大的,好似超級跑車咁。而王丸級的魔神應該是大size的。正因為戰王頭身得兩截所以要再大D先覺夠大。之前香港魂展的幻王同邪戰比例我就最中意了。雖然邪戰再大D都得。。。