Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 人仔貓

[分享討論] [霹靂星Predaking] UT & MMC Tantrum野牛 合體形態(小腿)比較

回復 15# virtualman
(唔知點解改極都出唔到字...引用又唔知點解成日話唔可以多過15字)
同virtualman師兄見解一樣
首先ut既問題已經好明顯,合體算係咁,但人型同獸型真係太差
剩低mmc同tfc,我就真係揀唔落tfc,佢出既建造派同空派合體比例太怪,得個大字
睇灰模覺得都唔錯,ok,但係一合體就覺得比例怪怪地,唔岩胃口
加上tfc用料d膠又唔係靚過人,mmc以前都出明易脆,但自六變獸之後轉用左另一隻膠,用料問題都肯改善
所以tfc野我唔敢買
而家有間新既第3方warbotron出既

戰鬥派其實我幾鐘意
但一聽聞係tfc同一間公司,只係前身個朵太臭而換名砍掉重練,我又即刻冇乜信心...囧
(唔知點解改極都出唔到字...引用又唔知點解成日話唔可以多過15字)
同virtualman師兄見解一樣
首先ut既問題 ...
加藤雀 發表於 16-11-2013 02:48

MMC 六變獸  我都有買, 真係好正, 所以都飛身入埋呢套, 隻牛都係唔錯, 係有些位要有技巧地先可變到 (如牛前臂...) 不過有其他廠出都好, 有競爭才有進步!:78:
第一隻將會出利爪(獅子)先~
人仔貓 發表於 8-11-2013 02:39 AM

請問呢隻係唔係現時某鋪放左一隻出來果隻?

個人感覺好似大隻過MMC少少
i was so confuse about all these different 3rd party before, so i took a gamble and got TFC, hopefully it's good, will post picture when whole set is available.
我已經有G1的,呢一隻冇入{:1_228:}