Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魂Shop商品或魂展商品一問

回復 8# denniskwong
以各位師兄所見,卡隆應該好有機會再版。
希望Bandai快再版,咁就人人有得玩!
回復 2# alfred_cht
Thanks for the reply ching!
回復  denniskwong
以各位師兄所見,卡隆應該好有機會再版。
希望Bandai快再版,咁就人人有得玩!
鬆弛熊高達 發表於 5-11-2013 07:25 PM

卡隆係舊年嘅,似慣例係唔會再版,唔駛諗!

請問魂Shop商品或魂展商品會唔會出再版?
或已經試過有商品已再版?

魂Shop有先例,不過多是配件武器set之類,其他野唔好諗了
魂展,完展會放上魂Shop訂,在日本抽選居多,但近來有機會在港魂限量預訂,過左又冇乜機會了
簡單講現在來看再版機會是少之有少,但是作出修改,以ver2名義重出的機會增加了不少,只是又不知等到何年何時何月

所以啱價好出手了:67:
I would like the trans AM OO
回復  玩具
多謝師兄回答,唔知魂Shop隻00Raiser有無機會再版呢?
鬆弛熊高達 發表於 5-11-2013 19:20

你係講緊出咗冇耐嗰隻?係唔係前兩個月嗰隻,可能改小小再出都唔出奇,一模一樣可能難啲!
回復  Douglas.M.Saint
Thanks for the information and helped me remove the post to the right area!
...
鬆弛熊高達 發表於 5-11-2013 07:07 PM

Not sure as u know, we cannot predict for Bandai's Marketing... :(
請教各位知道答案或有經驗師兄幫手解 ...
鬆弛熊高達 發表於 5-11-2013 02:31 AM

1.魂展商品係唔會再版.
2.魂Shop商品大致分兩種, Tamashii玩具都唔會的, 但會以另一種形式, 好似改個隻色或拉個新花, 但都會貴咗! 模型方面係有部分會再版的.
mvp 發表於 5-11-2013 10:28 PM

我都覺得唔會, 後追成2k又冇謂...
mvp 發表於 2013-11-5 22:28

請問師兄卡隆係因為舊年出,相隔年份太短所以唔再版住?定係舊年開始魂Shop唔會出再版?

魂Shop有先例,不過多是配件武器se ...
kkkksing 發表於 2013-11-5 23:17

多謝大大詳細講解,我對魂Shop魂展商品了解多了!
I would like the trans AM OO
iamsamuel28 發表於 2013-11-6 00:02

呢隻00 Raiser Trans-AM了,小弟都有愛,不過而家已到天價,見Y拍有隻底價6XXX!小弟等新版好了,如果有的話。
你係講緊出咗冇耐嗰隻?係唔係前兩個月嗰隻,可能改小小再出都唔出奇,一模一樣可能 ...
基拉大和 發表於 2013-11-6 00:04

前兩個月出果隻00Raiser係咁即係魂Shop果隻?
魂Shop隻00Raiser係咪即係New Marking Version?
令外想問下New Marking Version隻舊版即係邊隻?
Sorry各位,小弟實在是太多問題問,麻煩各位知道答案既師兄解答!
Not sure as u know, we cannot predict for Bandai's Marketing...
Douglas.M.Saint 發表於 2013-11-6 00:25

Thanks and i can understand nothing is guarantee and no one knows what will happen until Bandai has the announcement. I just want to get some advise and experience from u all chings! Thanks again!
回復 23# amuroray
多謝大大幫手解答,小弟對魂Shop魂展商品了解加深了!Thanks!