Toysdaily 玩具日報

查看: 30726|回復: 211

[新品消息] 魂會場限定 ex聖衣神話 獅子座 艾奧尼 oce版

無訂,見到姑仔現貨,唔太貴,入手了,七魚六蟹找兩雞
恭喜恭喜 {:1_235:}{:1_235:}{:1_235:}
呢隻咁多貨,睇見各玩家以合理價買到,希望以後嗰啲都係咁就好嘞!
其實都超過十算, 不過早買早享受啦, 希望之後港魂都買到其他果啲啦
奇怪喇...我星期六訂左
但佢依家賣現貨?
仲未收到電話有貨拎.....
小弟今日都敗了,都係同上面師兄同價
奇怪喇...我星期六訂左
但佢依家賣現貨?
仲未收到電話有貨拎.....
ben167 發表於 4-11-2013 11:02 PM

師兄,唔駛驚!!!
我估佢可能未打得切電話,再等等。
我尋日都訂左都未收到Call,今日行過見到佢有現貨賣,現貨價同訂價一樣,跟住有個熟客問個職員多唔多貨,個職員答:“多到嘔!!!“
所以一定有貨,䏲你心唔心急玩,我就要偷運入境,所以慢慢先拎都未遲 {:1_205:}
多到嘔絕對係一件好事,人人有得玩!!!
回復 7# samuel2

謝師兄解答^^

PS你偷運入境???:58:
回復  samuel2

謝師兄解答^^

PS你偷運入境???
ben167 發表於 4-11-2013 11:42 PM

依家買親都要咁,之前入得太勁。
多到嘔絕對係一件好事,人人有得玩!!!
beckham 發表於 4-11-2013 11:30 PM

絕對讚同 {:1_208:}
我都入 手了!!

………………………………
多到嘔真係一件好事?那些貨其實不又是在魂展揾班人掃回來,仲要掃得多得滯!香港人經常鬧南亞人排隊黨掃晒 d 貨,同樣事情日本人又點諗呢?說穿了不又是蝗!香港人要求 HT 做這樣那樣,日本人在下次也可要求 Bandai 做些動作!

我覺得諗多左喇,玩家只玩玩具,點杜絕外蝗搶貨,滿足本地玩家,
呢啲係廠商要諗嘅野,笨大今次算做到野,魂shop之後再開訂,
人人有得玩,只係時間上問題,同時先有咁多人恐慌性拋售,
先有“多到嘔”情況出現,如果唔係?啲舖一定炒到癲
定價6500日元,我上星期仲見到好多舖收訂,訂價港幣$1500,
無病呀?!喪心病狂!!而家炒燶晒多心涼

反觀HT? 佢有真心關心過香港嘅真正玩家?
佢為左做勢見報,次次要你班fans排餐死,最近先叫做啲野,咩抽籤攞貨,
其實再狠啲,要訂貨本人去攞貨,其他人唔比,已經可以杜絕炒單

再唔係拉長返個訂貨期,其實之前隻隻都有充足時間比大家訂貨,
可以係舖面睇貨辦,考慮下先再去訂,自黑寡婦起,佢玩快截,
之後就癲左,接住隻隻排落街,排兩個鐘係等閒,話就話因為植髮,
要控制貨量,咁之後其他無植髮嘅,點解同樣快截?
同埋重點係,截訂原意唔係準時派貨咩?驚太多單,起唔到貨,
而家呢?訂照截,貨照拖,經常delay, HT有真正幫純玩家想過嗎?
多到嘔真係一件好事?那些貨其實不又是在魂展揾班人掃回來,仲要掃得多得滯!香港人經常鬧南亞人排隊 ...
hk小文 發表於 5-11-2013 07:13 AM

所以今次未有埋中文既公佈發表埋...
係日本人既眼中,根本分唔到香港人同蝗...
不過又講返轉頭...
如果香港搞魂展一樣有會場限定賣既話...
我諗駛乜有鋪頭專登去日本掃貨...

再講呢隻OCE獅子係魂展未開始之前已經公佈埋會用限定形式黎出...
所以你先會覺得佢點解會咁多貨...
MB同隻SR同樣係少貨都嘔...