Toysdaily 玩具日報

一個好現實遲早要面對既問題... 大家諗住幾時會 "停"?

嚴選啦師兄,唔節制嘅話住豪宅都有一日會無位放
我玩咗3年先得7隻,你一年已經20隻 {:1_206:}
好難話'停', 但係12'現時我只玩Ironman.
有時候"有買, 有賣"先係重點!!
等同女士們買衫一樣,明明衣櫃已滿,但再買時咪一樣有位放,位置嘛,想就會有:38:
冇位就會停入, 好似只tumbler咁大只真系冇地方所以冇入, 入左dark knight +貓女+ batpod 就算
E家只入ironman普通版,果D變色限定版留返俾土豪啦
玩得12吋, 盒一定大, 就算玩rider都唔細...
我由當年Hottoys 出怪醫秦博士開始已經捧場
買過0既figure相信不止50隻
最慘係我唔止儲figure  超合金  扭旦  盒玩  可動系列 lego 我樣樣0岩
家裡塞滿了玩具  直到幾年前我終於忍受唔住
陸陸續續放返好多玩具出去  
現在保留在家的玩具  都是有童年回憶的  有情意結的  很喜歡的~
現在買每一樣東西都會嚴選  只有好鍾意好鍾意的才會出手
可是在嚴選下  現在家裡還是爆了
我曾不止一次  不斷東翻西翻家裡的玩具  為的是希望能找到可再放走的東西
翻過不止十次  實在捨不得再放了  現在家裡的東西都是切實喜歡的
因此  我會在短期內租迷你倉
長期 HT fans ~由 HT 軍事玩起~家中超過60隻12寸figure~
又儲盒, 真的沒位了~ 這個深坑我一直沈下去~
直至近來HT 價格太過進取, 相反售後服務愈來愈差, 近來咩都吾包換~!
我真的不想比$來受氣!!
剩係玩ironman  man,其他的只有一隻DX12,真係要嚴選,隻公仔要連埋d盒一齊儲先有價值,賣番出去,價錢都高d,租個倉擺盒,一個月平極都要幾百,一年租倉錢計埋又可以買多幾隻
一係掉盒一係吾玩一係租倉......唉~
stop? how to stop?
宜家只係玩ironman,仲係只買mk幾mk幾,其他ironman齋人物及pps唔買,唯有咁樣先唔會逼爆屋
决定了... 將一年內會訂HT 嘅$ 去做投資,
贏咗就到時高追買現貨(唔洗等、又可睇埋大貨質素再决定)
輸咗無$就唔玩!
感覺上D錢係自己手總好過交俾人一年咁耐仲無息收:34:
頭像被屏蔽
唔洗停,因為唔係隻隻買,有自制能力。
the place is limiited in HK ,so .......