Toysdaily 玩具日報

查看: 10397|回復: 21

[其他] 打擊炒家嘅辣招有冇效?

你認為so far邊招最辣?

1. 收高訂
2. 派籌
3.  網上登記再抽籤
最打擊炒賣我覺得反而係抽籤攞貨。
最打擊炒賣我覺得反而係抽籤攞貨。
dewback 發表於 28-10-2013 07:50 PM

此方法很大可能成永遠方式...因為HT更可額外多$50 加tel 手續$(買單者唔加聯絡都幾難知何時到佢)
抽籤攞貨最好{:1_203:}{:1_203:}
永遠唔好喺玩具前面加"限量"兩個字,hit產品繼續隨機派貨,收訂時間越長越x好…
此方法很大可能成永遠方式...因為HT更可額外多$50 加tel 手續$(買單者唔加聯絡都幾難知何時到佢)
hawker 發表於 28-10-2013 07:59 PM

其實而家都未知點抽法嘅,可能用尾數,可能用最尾兩個/三個數字黎輪,希望未必要用到加電話啦~
永遠唔好喺玩具前面加"限量"兩個字,hit產品繼續隨機派貨,收訂時間越長越x好…
wing1123 發表於 28-10-2013 08:08 PM

其實....最應該係講明幾時截訂.....訂BANDAI魂限野 都收2-3個月訂呀

話哂你件野 訂完都等成年先出 冇乜必要甘快截訂姐....等D人唔洗下下仆出去甘.....

有陣時連版都未有已經截左訂.....
其實而家都無咩邊隻真係炒得起了,有 d 仲落地跌價添……
打擊炒家的最好方法是,
一日之內派哂所有貨.
收高訂真的打敗我了{:2_320:}買現貨, 找尾數, 仲要比訂, 1隻8 百, 來多幾件, 那兒來$$$???
最有效係好似隻TONY WORKSHOP咁,收足三四個月訂,人人有得玩。頭兩日排十次炒單個批,蟹晒。
頭像被屏蔽
最有效係好似隻TONY WORKSHOP咁,收足三四個月訂,人人有得玩。頭兩日排十次炒單個批,蟹晒。
catcat 發表於 29-10-2013 07:32 AM

good point!:71:
自炒熱由MK17&M33 賴哂野後
好似都未必再有野炒得起啦!
宜家炒果D全部都係以前野來....
玩具根本就唔應該要黎炒賣!人人有份咪幾好!