Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: WalkerMachine

[分享討論] 有關電視台的二三亂想

只可以講,搞成今日咁,觀眾及傳媒都有責任;警界線槍舖場戲根本就堆砌岀來,未有第二集竟然都覺得超 ...
特級豉油 發表於 24-10-2013 04:37 PM

其實youtube警界線與其話係第一集不如話係trailer,明顯為加吸引力而張幾集壓成一集。

假如今日政府行會結果係三揀一發牌比HKTV , 我諗Now 同有線可能會暗裡鬆一口氣tim :DD 當事人嘅態度必定會影響其他人嘅反應,而且...呢個世界邊有咁多如果吖...

於我而言,今人憤怒嘅並非"有無得揀"睇電視,不竟,同好多人一樣大家都識上網揾嘢自娛;真正今人憤怒嘅係政府再一次明目張膽咁做一啲有遺背港人利益嘅事,當然唔係第一次,但今次嘅理由同手法更加難以接受...
我本人並非黄先生fans ,只係痛心本地年青創作人材又少咗機會。大家又繼續鬧香港娛樂圈係垃圾囉 ~!

True story ~
我有個細我啲嘅frd出身同我差唔多,但蛋與牆佢就住往企喺牆嘅一邊,但佢又好鐘意同我討論政治,因為佢女友係倒梁派,佢一同佢女友傾就家變,得我有耐性同佢傾...
佢 : 其實唔俾你就唔俾你(指牌照),有乜問題?? 關我咩事 ?
我 : 嘩~~!其他人咁講我都仲明,但你自己做娛樂公司In house designer,你又成日怨公司唔加人工,又成日驚如果你老細(某香港紅星)唔再撈你就失業.... 你冇諗過以你嘅CV有機會去呢間新電視台揾多啲嘅咩 ?
佢又唔出声....進入沉思狀態
我哋同受害者嘅距離其實唔係咁遠。
真心,今日係娛樂事業,下次可以係你、我。
回復 15# 老文

通容下啦:38:而家人哋有啲仲瞓緊街,得半日準備,都係想搞氣氛等D到場市民唔悶啫.... ( 其實我都未睇呢套日劇 :35: 係咁咁正架)
其實個有個更理想的問題未討論。係開放大氣電波 囉!不過,政府一定唔敢面對。
「半澤直樹大反擊@政總」足本
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151928853066422
其實youtube警界線與其話係第一集不如話係trailer,明顯為加吸引力而張幾集壓成一集。

假如今日政府 ...
WalkerMachine 發表於 24-10-2013 05:30 PM

我另一樣痛心既係,只係你有強力後盾,就算你幾想做,佢都當你無到

你既朋友果類人,我都認識,只可以得罪講有學識未必有常識