Toysdaily 玩具日報

查看: 8088|回復: 21

[改造交流] [DIY] 自製1:6 Hall of Armor (手機劣圖)

無入到HT個Hall Armor {:1_201:}用模型膠板自製左個比MK2
手工唔好:35: 好多位都漏光

{:1_203:}唔錯呢C hing...但好似矮左DD...
係囉~~頂哂頭lu~~~

回復 1# joeso1214

好正!!!{:1_208:}
請問閣下個背板係用口羊整???係普通硬Card紙上印刷??可否簡単分享一下製作過程?
個背板係用膠板一塊塊痴上去痴
我係跟住個1:6 PAPERCRAFT做架
CHING可以GOOGLE SEARCH "papercraft hall of armor" 第一個就係
佢個DESIGN同HT個個好似{:1_203:}

就係直接跟住做 所以無留意過個高度{:1_206:}

回復 5# joeso1214

THX 師兄!{:1_223:}
想問個LED係点加上去?完全対電工方面無知識。。。有無得直接買、不用自己整既尼?

此外想知A4紙是否特別加厚左or用特別質料既紙黎印刷(明信片厚度??否則一般A4甘薄應該非常透光。。。{:1_215:}

請賜教!:64:
good TRY ~~~~ 好有心機呀C HING
師兄,不可不讚!! :71:  :71:
LED無現成架禾
去鴨記買一排LED+12W1A火牛+焊筆+焊錫+電線 自己整

我個D 係1mm模型膠板黎架 香港可以去模型店買 淘寶可以search ABS板
兩邊透明係亞加力板 我都係淘寶訂做自己要ge size
(透光位我用電線膠紙痴住)
回復 1# joeso1214

在 GOOGLE SEARCH "papercraft hall of armor",以沒有papercraft hall of armor download
可否share file ching?
讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚讚
雖然我冇追過IRONMAN, 但好彩中到隻MARK21. 但MARK21又無需要放入HALL OF ARMOR...
回復 11# thomas123

http://paper.hol.es/get-the-pape ... f-armor-paper-craft
>>click `download pattern`
回復 13# BatIron

Thanks
Batlron Ching ,後來用Google Chrome 先得
有水準~~~~~~~~~~~~
好高手藝.....

但同H記個個一樣做得矮咗, 加高番就Perfect....

Ching呢件DIY成本要多少?