Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: lfli

[分享討論] 如果想買SHF影月再販

如果隻隻玩具都跌一百幾十,一個月買幾多玩具既就好㩒計,我真係豪唔起,d炒家就係似住咁既心理先亂抬價囉
頭像被屏蔽
回復 17# 超港人

真係好認同:!
與其介意玩具的身價升跌多少不如痛快一玩:43:
買貴左咪俾人賺小小囉~~無可能永遠至低價入手
如果隻隻玩具都跌一百幾十,一個月買幾多玩具既就好㩒計,我真係豪唔起,d炒家就係似住咁既心理先亂抬 ...
tonylee12003 發表於 22-10-2013 02:38 AM

師兄,當然唔係隻隻都任佢跌啦,每一樣野不論係玩具,車,股票定係樓,買之前你心目中已知果樣野有某個市價,好似早幾年初版影月我見到賣250-290,後黎好快炒起上到五百幾以上,呢d情況除非真係大愛明知炒貴成倍都堅持入市,若果唔係我就真係唔會益炒家嘞:78:
玩具買黎反最緊要係買得開心
有昇有跌一定有邊個知
下下都要計住不如慳番d錢干脆咪買仲好
超港人 發表於 22-10-2013 01:04 PM

師兄,絕對認同! :71::71:
有時做人都要用一些想法使自己能在煩腦中解放出來....
才能活得開心一點
如不太過份, 這也是好的
4mm 發表於 21-10-2013 06:58 PM

:71:絕對認同!
回復  超港人

真係好認同
與其介意玩具的身價升跌多少不如痛快一玩
買貴左咪俾人賺小小囉~~無可 ...
cobra_eric 發表於 22-10-2013 01:16 PM

完全正確,咁先至係玩玩具,而唔係又要訂又要驚咁俾玩具玩番人~~:61:
有冇師兄知道宜家出面咩價位呀?
要幫大陸老表買
現薯點均一價衫條魚,信和"一樓"唔見有現貨賣,"正義朋友"要衫條魚找一隻雞。