Toysdaily 玩具日報

查看: 6296|回復: 23

[分享討論] 如果想買SHF影月再販

E+仲有冇得訂?

10月買街貨會5會食炒價?

舊2手會5會跌?
依家再版目前最少都要3魚以上...
冇計,D人有心要炒
:38:
已經訂了~~估計唔會炒價吧~~因為前幾個月大量再版都無點炒價
行貨再版影月好似話今個星期(21/10)會見街,但就出晒口術話行貨每間返得唔多,十盒左右,不過呢D口術聽下就算,只不過係一個趁機炒高個價既籍口!
至於水貨(日版)影月早幾日已有,有人post話旺角一樓有大量賣易發發,我星期六落到去已無晒現貨,最終在煙屎點一樓某舖見到門口有盒日版標價三魚半,上去二樓黑白貓見到有十幾盒日版影月,標價三魚找兩蚊,果一刻心諗呢個價就算同遲下行貨相差幾十蚊都照買啦,費事過幾日又要專登搭落旺角去買,一來一回車費都唔止,所以即時俾錢買左!
最終結論:就算今個星期返行貨仲要大量,兼且個價插水跌低過二魚半甚至二魚以下都好,
我都唔會後悔用三魚找兩蚊價入手,因為已經平過初版炒價好多,而且影月呢個拉打系列既重要角色,為左佢買貴左一百幾十就當跌左,又唔係跌唔起,若果真係一百幾十都跌唔起就唔好買玩具啦,玩手指算吧啦!
若果真係一百幾十都跌唔起就唔好買玩具啦,玩手指算吧啦! <<<< good point! support{:1_218:}
2手就唔好啦, 一手啦, 希望正常價
Wrong post and I help u to move already! :)
其實我覺得三百內都可接受 正常而家shf 都二魚中開訂 唔計跳
貴幾十好過周圍撲……
我以二魚九蟹時訂左,都唔理佢炒唔炒喇,淨係想快D到貨,拎上手玩
又係未到貨就出口術:angry:
e 家買玩具好辛苦
所以都唔玩shf 了....太麻煩....
有時連訂都要搶住訂
唔玩唔會死的......
這麼辛苦買隻玩具為咩

p.s. 題外話, e 家連game 都係這樣
mh4, pkmon x/y
又係一出就炒到上天,
依家大貨到又係回落返
炒價, 點買.......玩遲少少平好多.....

回復 4# ericlai58

師兄,件玩具值二百幾蚊買貴一百幾十都可以當跌&#21655;,你都真係 "好豪" &#21523;喎! :64:
回復  ericlai58

師兄,件玩具值二百幾蚊買貴一百幾十都可以當跌&#21655;,你都真係 "好豪" &#21523;喎 ...
battsir 發表於 21-10-2013 04:23 PM

佢好似話二魚尾成交左...
最多都係貴幾十...
佢好似話二魚尾成交左...
最多都係貴幾十...
小堅 發表於 21-10-2013 04:31 PM

正確!謝謝師兄代解答~~~:51:
回復  ericlai58

師兄,件玩具值二百幾蚊買貴一百幾十都可以當跌&#21655;,你都真係 "好豪" &#21523;喎 ...
battsir 發表於 21-10-2013 04:23 PM

一百幾十跌得起,唔豪唔豪:51:
一百幾十跌得起,唔豪唔豪
ericlai58 發表於 21-10-2013 05:05 PM

有時做人都要用一些想法使自己能在煩腦中解放出來....
才能活得開心一點
如不太過份, 這也是好的