Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 電影 Batman v Superman: Dawn of Justice

無神論者 發表於 14-7-2015 12:06 PM
如果係講batman之前已經退左休既話, 佢係之前mos度講下/easter egg既話會好好多
依家雖然都唔係大問題,  ...

始終MOS係講超人, 無啦啦講batman會好怪呢, 加上bruce是否batman對MOS根本無影響呀. 不過BvS應該點都會交待下之前發生的事啦~

另外henry cavill有提過今集會集中講多d batman, 因為今集唔算係"MOS 2"
jeffloh 發表於 14-7-2015 12:59 PM
始終MOS係講超人, 無啦啦講batman會好怪呢, 加上bruce是否batman對MOS根本無影響呀. 不過BvS應該點都會交 ...

條TRAILER 基本上好正,不過又擔心真係要講好多野,超人係地球定位,超人心理變化,社會對超人既睇法(似乎有某程序參考INJUSTIC 既處理),交待BATMAN,應該仲有唔少編幅交待JOKER(重現??)再引申去 <自殺小隊>,LEX 背景,攪屎棍,WONDER WOMEN,其他彩蛋唔計,傳聞仲有個最後大佬(DOOMSDAY?).......  
有少少擔心真係三個鐘都講唔哂…
cwskenny 發表於 14-7-2015 01:23 PM
條TRAILER 基本上好正,不過又擔心真係要講好多野,超人係地球定位,超人心理變化,社會對超人既睇法(似 ...

我覺得唔會有suicide squad, joker可能會提不過我覺得唔會點出現, 因為batman vs joker都夠講一集了~ 反而都想睇下點介紹JL其他成員出場, 如果講得太散又未必好睇.

我自己估計重點講:

superman不被世人接受, batman去挑戰佢, Wonder woman的角色定位, Lex暗中研究zod屍體製造"doomsday/ Bizarro", 但佢失控而要superman+batman+ WW執手尾等等. 我又唔會擔心, 講真又唔係我拍, 佢好唔好睇關我咩事~ 再講出年先上映, 到時睇過就知好唔好睇啦~ 如果睇2個trailer就知道成個故事講咩咁仲乜要買飛入場喎~~
jeffloh 發表於 14-7-2015 01:55 PM
我覺得唔會有suicide squad, joker可能會提不過我覺得唔會點出現, 因為batman vs joker都夠講一集了~ 反 ...

我意思joker同自
我意思都係joker 同自殺小隊都唔會出現, 但有引子引落下一套自殺小隊。
唔洗下下搬好唔好睇唔關我事呢類說話出黎既, 咁討論黎做咩?
cwskenny 發表於 14-7-2015 02:06 PM
我意思都係joker 同自殺小隊都唔會出現, 但有引子引落下一套自殺小隊。
唔洗下下搬好唔好睇唔關我事呢類 ...

我唔係話你錯, 我只係講我"覺得"同"睇法"(點解我唔擔心) , 唔代表唔俾其他人講/ 討論~ 如引起閣下不滿我講聲唔好意思~
講開suicide squad,有trailer....

numan123 發表於 14-7-2015 05:38 PM

塊面又係有個J字:DD
cwskenny 發表於 14-7-2015 02:06 PM
唔洗下下搬好唔好睇唔關我事呢類 ...

Suicide Squad Set係BvS之前

現有已知&#22021;可能DCCU timeline:
Wonder woman>Man of Steel>Suicide Squad>Batman v Superman: Dawn of Justice>Justice League(Part 1)
條TRAILER 堅係好正:$

睇到佢地好好笑{:1_374:}{:1_374:}
numan123 發表於 14-7-2015 05:38 PM

2分22
2分22
2分22
2分22
2分22
2分22
2分22
:$:no::Q:D:Q:43:{:1_221:}

反而想知suicide squad中,有無batman出現呢? 如果有,又係邊個做?