Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 電影 Batman v Superman: Dawn of Justice

suicide squad預告流出
小丑登場
jazz4004 發表於 12-7-2015 03:25 AM
https://www.youtube.com/watch?v=0WWzgGyAH6Y

仲以為見到ironman
天涯孤客 發表於 12-7-2015 06:29 PM
2:40 Batman個造型有D似Gotham by Gaslight?

我都見到~ 感覺有少少怪哈哈~
無神論者 發表於 12-7-2015 04:07 PM
見到robin件戰衣
即係已經講robin俾小丑殺死?
個batman其實係退咗休依家復出打超人?

造型已經五六十歲,應該係阿伯級老蝠; 晚年期管家都退休,唔通會鋪beyond由布斯後代繼承使命?!
wilson3a10 發表於 12-7-2015 08:49 PM
想知神奇女俠係幫邊邊

漫畫同卡通的女俠應該唔係善男信女,只喜歡戰鬥的戰鬥民族; 電影可能會同超人不打不相識,最後俾超人影響而留守地球:DD
ChrisLamXYZ 發表於 13-7-2015 11:35 AM
造型已經五六十歲,應該係阿伯級老蝠; 晚年期管家都退休,唔通會鋪beyond由布斯後代繼承使命?!

trailer係咪已講羅賓20年前被殺? 咁真係後生極都4,50歲
wilson3a10 發表於 13-7-2015 09:26 PM
trailer係咪已講羅賓20年前被殺? 咁真係後生極都4,50歲

你對!大樓倒塌,ben仔便裝打扮起碼50過後............
wilson3a10 發表於 13-7-2015 09:26 PM

係咪20年前暫時唔清楚,但幾似近年套batman: the dark knight return動畫; 造型同超人vs蝙蝠俠對打,不過超人仲係後生仔; 仲有神奇女俠出現。

就咁睇布斯的蝙蝠俠時代已經係晚期版本,有關係的人物都長大或老掉牙~DC最終方案應該係正義聯盟,但蝙蝠俠設定到咁老; 到時大雜燴的蝙蝠俠會唔會係後生D(平行時空flash去揾個壯年蝙蝠俠XD)

http://m.imdb.com/title/tt297559 ... ast?ref_=m_tt_cl_sc
睇CAST,除有海皇,仲有布斯個老豆(唔會又回憶出來被槍殺瓜?); 管家仍在。。。Flash 變咗第個做,真係會平行時空?

兩日內接近二千萬views......
Luthor就係靚仔一名............
ChrisLamXYZ 發表於 13-7-2015 10:43 PM
係咪20年前暫時唔清楚,但幾似近年套batman: the dark knight return動畫; 造型同超人vs蝙蝠俠對打,不過 ...

"仲有布斯個老豆(唔會又回憶出來被槍殺瓜?)"

哩段trailer入面已經有:78:
天涯孤客 發表於 12-7-2015 06:29 PM
2:40 Batman個造型有D似Gotham by Gaslight?

我都奇怪點解無乜人提呢幕,捉住batman既係有superman臂章的軍隊,所以我覺得極有可能電影會出現Superman Red Son的情節。但唔知用咩方式出現,平行時空?夢境?
kevchan1103 發表於 14-7-2015 10:52 AM
我都奇怪點解無乜人提呢幕,捉住batman既係有superman臂章的軍隊,所以我覺得極有可能電影會出現Superman ...

我估: trailer有講一開始個"聽證會"最後決定superman要負責(由於第一集的大量傷亡), 應該唔會俾佢留在美國, 因此佢可能"寄居"於沙漠中. 但都有人就覺得佢係神, 於是就跟隨住佢(superman未必願意) 所以有d士兵有S字臂章. 另外我見Luthor 講" the red flags are coming" 用"are"即是多過一個, 即唔會只代表superman, 因此我估個組織就係叫"red flags"??

batman一心搵superman尋仇, 追到入沙漠都唔奇. 所以有對應的裝備~

ps: 之前都有提過不過依家再講. 之前有報導已經講明Bruce Wayne是45歲左右 (mid-40s), 本身已退休(無再做batman), 係"superman事件"令佢重出江湖~
jeffloh 發表於 14-7-2015 11:43 AM
我估: trailer有講一開始個"聽證會"最後決定superman要負責(由於第一集的大量傷亡), 應該唔會俾佢留在美 ...

如果係講batman之前已經退左休既話, 佢係之前mos度講下/easter egg既話會好好多
依家雖然都唔係大問題, 不過好似有d突然爆左出黎咁
無神論者 發表於 14-7-2015 12:06 PM
如果係講batman之前已經退左休既話, 佢係之前mos度講下/easter egg既話會好好多
依家雖然都唔係大問題,  ...

我反而覺得如果係MOS 度特登提batman 退休仲突兀喎,當然可能一黎拍MOS 時跟本未有諗下一部既計畫啦,但我覺得加左WAYNE ENTERPRICE 等等既彩蛋已經足夠。