Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Real Masterpiece: NBA系列 Blake Griffin

乜格芬而家真係好hit咩?定係佢個版權易攞先出佢呢?
除左入樽賽no1我已經諗唔到有咩可以同佢掛勾

可能版權者要求唔紅都要出... 可能買license要包一系列運動員.

唔知點解次次講親enterbay條nba line,都會好激氣,好上火。
作為一個睇左幾十年波的人,好多球星都好想出, ...
brothersisters 發表於 17-10-2013 10:40 AM

不能認同更多!!
身邊4名90年代開始迷Nba既朋友(全部買左MJ至小1個)都話「尼隻Griffin真係送比我都有D阻訂」:38:。。。。除Pippen, Rodman外、最想EB出Penny, Shaq:63:

EB無理由無造過市場調&#26619;:42: 。。好有興趣知尼隻野最終可以出到幾多隻貨??? May be <1000隻??? &#24808;。。。。。。。。。。。。。。。。。。
不能認同更多!!
身邊3,4名90年代開始迷Nba既朋友(全部買左MJ至小1個)都話「尼隻Griffi ...
BatIron 發表於 17-10-2013 01:55 PM

睇埋下個星期幾多師兄分享就知,隨時小過lbj…
睇埋下個星期幾多師兄分享就知,隨時小過lbj…
小志強 發表於 17-10-2013 02:06 PM

&#24540;該吾係「隨時」小過lbj、係「肯定」。。。
:o
現役球員 , 大把好 choice , Russell Westbrook, Kevin Durant, Chris Paul, Tim Duncan, Dwight Howard, Dwayne Wade, Camelo Anthony.....點解要出 Blake Griffin?? 係都 Derrick Rose 先啦!
再者 , 如果講 Dunk Ball, 我覺得 VC 係呢十零年內最好 , Bill 爺可考慮速龍時代&#22021; VC &#21526;!
呢隻唔諗LA

等洛文吧啦{:1_204:}
現役球員 , 大把好 choice , Russell Westbrook, Kevin Durant, Chris Paul, Tim Duncan, Dwight Howard, D ...
riderfun 發表於 17-10-2013 02:45 PM

Bill 爺好可能係被版&#27177;者被迫出既、否則真係吾明白&#28857;解甘9吾塔8∼:42:NBA系列已經出得慢。。。仲出尼D真浪費時間+資源
Bill 爺好可能係被版&#27177;者被迫出既、否則真係吾明白&#28857;解甘9吾塔8∼NBA系列已經出得 ...
BatIron 發表於 17-10-2013 02:53 PM

呢隻 BG 會唔會 REPEAT 龍珠&#22021;死貨事件呢?? :cool:
回復 20# riderfun

消息話Rose十二月前有
Griffin係香港黎講可能名氣真係麻麻,但係外國griffin既人氣其實唔差,呢兩年有得打明星賽,上年明星賽仲打正選,因此証明佢係外國既人氣,所以唔排除係官方要求bill爺出D人氣球員
其實都要平衡下新世代球員同hall of fame球員,先代球員幾時出都有人買,新世代過氣就fade out,今年唔出出年出都冇用
回復  venson8789

可能版權者要求唔紅都要出...  可能買license要包一系列運動員.
chankb 發表於 17-10-2013 01:40 PM

EB NBA系列

The NBA collection will have 6 players in total, and the releasing schedule is showing as followed:

• Bryant (Aug 2012)
  • Blake Griffin (Aug 2013)
  • Jeremy Lin (Jan 2014)
  • Kevin Durant (Apr 2014)

上面係copy自EB官網個James。

睇翻,BG,Rose,Durant都係新一代炸子雞,三個裏面暫時BG名氣同成就都係最差果個,但明顯NBA都捧捧地佢。

林書豪就估計想攻華人市場。

唉,其實以林書豪同BG的成就,根本吾值得出Figure。Rose假假地都最年輕MVP,Durant點都叫3屆得分王。BG.......
唔知點解次次講親enterbay條nba line,都會好激氣,好上火。
作為一個睇左幾十年波的人,好多球星都好想出, ...
brothersisters 發表於 17-10-2013 10:40 AM

同感! 現役球員真係冇乜星味,90s係最好既,希望Enterbay 出d真正既球星~
回復 27# venson8789

個listing其實係有D.Rose,仲有高比2.0,都會係11-12月出
回復 27# venson8789

我只對八九十年代球星有興趣... 例如 Magic, Bird, Jarbba, Ewing, Barkley, Shaq, Pippen, Dennis, Malone...  及後期1995公牛隊等,

Vince Carter 已經係最後一位我曾經有留意的NBA球星.  MJ離開NBA後已經無再場場睇, 因為當你見過最好的, 平常&#22050;根本吸引唔到我...