Toysdaily 玩具日報

查看: 14474|回復: 24

[新聞] 變型金剛4出沒深水埗20/10/2013 7:00AM-8:00PM

變型金剛4 出沒深水埗20/10/2013 7:00AM-8:00PM

good for the info! thxs sharing!

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20131017/51817475

【圖輯】拍緊《變形金剛4》 3男收陀地

早上8時許,《變形金剛4》的攝製隊在鰂魚涌英皇道益發大廈附近進行拍攝,3名男子到場收陀地,向荷李活大導演米高比爾(Michael Bay)索取10萬元,其間有人更用磚頭等物品阻路,雙方發生爭執及推撞,過程中Michael Bay被撞傷面部。

警員接報到場調查時,其中兩名涉勒索男子即時反抗,一共打傷三名警員,另一同行男子亦被警員發現是通緝犯,全部被捕。事後Michael Bay拒絕送院,攝製隊繼續進行拍攝工作,案件交由東區警區反三合會行動組跟進。
真系無言∼∼∼∼∼:!{:1_237:}
"老外,你們的英雄電影只係靠特技,我們的黑幫電影可是真材實料的~!~":59:
香港陀地公然挑釁狂派博派....咁先至有香港地道特色....{:1_203:}
其實全世界除香港外, 其他地方拍戲有冇收陀地呢家嘢呢??{:1_197:}
其實, 根本就唔理有無非法干預, 人地合法申請場地開工, 就應該要有執法人員監場啦, 至少要維持秩序丫...
駛唔駛返去改劇本?
香港成為邪惡軸心國, 689勾結狂派進行恐怖活動
行為被PRETENDER 操控 :o)

加段戲:一眾博派移民地球後,開始要打工搵餐食,文哥就做中港貨運,大黃蜂就幫人拍戲做特技飛車,點知拍拍下戲有人收陀地....

無言,面係人地比。。。。。。。警察???遊行時咪出現囉,執法??
香港之恥。
真系影衰曬香港,影衰曬中國人,拖出去埋左佢啦
真系影衰曬香港,影衰曬中國人,拖出去埋左佢啦
叫隻秃鷹去捉殺貓殺狗的癫人又話吾關佢地事。。
現在有人收保護費又做吾到野,又明剃警察眼眉。。
支持報料,好想去現場睇佢地拍