Toysdaily 玩具日報

查看: 8407|回復: 32

[分享討論] 有關十五機跳樓價!!!

小第真係想係呢到不吐不快,呢隻十五機由一開始設計到生產再到出街都搞到滿城風雨
又話呢隻好貴,不值!*xx,又話設計差,上色差,合不到體,再到!#xx又話都係唔值,好啦,依家&*)啦,個個都走去買,個個都話呢個ok哦,可以接受,玩得過呀!人就係咁!
但我想講的不是這些.而是生產商和孤仔的做法,開頭又話沒有錢要拿層樓做按揭,講到
我不入地獄,誰人入地獄,又話訓身睇呢一次啦,個時訂價真係好進取,咁咪信你啦!睇下依家
可能回本或有錢賺啦又或快快出貨,要錢不要貨啦,仲之就係要錢啦!(是否奸商,見人見智)
再到孤仔,由十五機到近期的預訂,大多數都係貴過現貨(可能要制做供應緊張,做成羊群心態=地產商???)的手法.
其實小第不是話自己買貴了的問題,買貴了咪當自己睇不到!有什麼問題
人地做生意,又租金,人工,水電都係錢,對不對
但我己對奇蹟和孤仔的做法非常失望,出賣對客人的信任(信任又值幾錢)
我令比多小小,好過比的奸商出賣,(我現在沒有任何一間訂玩具)
呢篇文章可能有偏激,但實在不吐不快,希望各位不要狂罵小第就行啦
頭像被屏蔽
早買早享受, 遲買平1牛!:57:
早買賺多你一牛,遲買平返十一舊。

有升有跌,只能怪生產商出得差,做壞左個名,最後要賤價走貨。
由此可見:
1) 頭個一水, 孤仔賺幾o甘多,
2) 呢件貨一開始就賣8魚ge話, 就唔會俾人媽得o甘慘......
3) 訂貨=打本俾人做生意, 何其笨實.
咁打工都係打本比你老細做生意,因付出左一個月既勞力比你老細先有糧出,唔知咁算唔算笨實呢:o
其實咁都未算慘, 如果之後有大廠出過隻正 d, 又唔駛咁貴, 就真係雙重打撃 :38:
由此可見:
1) 頭個一水, 孤仔賺幾o甘多,
2) 呢件貨一開始就賣8魚ge話, 就唔會俾人媽得o甘慘......
3) 訂 ...
kingeltshan 發表於 12-10-2013 01:58 AM

1. 賺得多唔多就唔知,除非你有數據知佢成野幾多成本...
2. 錯晒啦,如果一開始隻野賣8魚,一出一樣會畀人插...
    本身做得差,賣幾多魚都係差...
    再講一開始賣8魚,你亦會希望佢插到變3魚,因為人係最鍾意比較...
3. 訂貨 = 打本畀人做生意??? 咁你會唔會訂GAME、訂書、訂電話??? 何其笨實...
    同你講,訂左冇貨畀就係打本畀人做生意,連息都冇得畀你...
    訂左有貨畀,又係另一個講法...
這miracle 公司有financial problem, 要把所有貨賣去換錢, 所以價才這麼低.

What a pity
可能隻野跟本只值8漁??
第一水係早玩價!而家先係正常價??
1. 賺得多唔多就唔知,除非你有數據知佢成野幾多成本...
2. 錯晒啦,如果一開始隻野賣8魚,一出一樣會 ...
小堅 發表於 12-10-2013 09:54 AM

1) 2牛賺, 8魚又係賺, 頭個一水賺得唔多? 唔係掛?!
2) 的確係差, 但我無話唔俾人媽, 只係媽得無o甘慘.
3) 你無講錯, 我就係唔訂o野, @HK有咩會買唔到? 有咩玩具一定要買?
    事實亦說明, 呢次訂15機確係笨實o左.....
1) 2牛賺, 8魚又係賺, 頭個一水賺得唔多? 唔係掛?!
2) 的確係差, 但我無話唔俾人媽, 只係媽得無o甘慘.
...
kingeltshan 發表於 12-10-2013 11:54 AM

1. 都係個句啦,你點知人地八魚都有得賺先,急住套現既話,唔賺錢都要放...
    好明顯就係好多貨壓住係倉啦,如果唔係就咩要益對家精口先...
    一扭開呢個價都大把人買啦,駛益其他人賺???
   個價一出幾多人呢幾日去買,你就知咩原因啦...

2. 隻野差就唔係睇價錢,係睇本身既質素,價錢平左D人買,只係完左兒時心願姐...
    假如你覺得隻野一開始差係睇價錢同質素唔成正比,但價錢減左又話可接近既話...
    證明係錢作怪...

3. 我覺得訂野就唔代表一定係打本畀人做生意姐,各取所需...
    香港有錢有乜都買到,但點解仲有人去訂玩具,因為唔係個個都好有錢...
    15機一開始個模已經膠得很,個模已經唔係好,但個個都去訂,點解???
    因為笨大冇出到,想買個希望姐,點知出到黎更加強差人意,個個仲唔媽叉咩...
訂貨從來無話一定平,只係包有貨ja bor:44:
訂貨從來無話一定平,只係包有貨ja bor
yugi 發表於 12-10-2013 12:13 PM

而家已經係發展到要寫到明訂左保證有貨先安心,唔寫訂左隨時可以無貨{:1_198:}
頭像被屏蔽