Toysdaily 玩具日報

查看: 8874|回復: 16

[分享討論] 魔神英雄傳 集結

小弟最愛魔神系列:35特別系戰神丸系列既機體{:1_197:}
以下希望勾起大家的回憶{:1_221:}
首先來第一代龍神丸:36 :R 魂出品:44:

和模型版對比{:1_216:}

再來金屬色:44:

直到邪虎丸出現{:1_206:}

龍神丸再變身龍王丸{:1_231:}

當然 身邊的配角也隨著力量加強而變為戰王丸{:1_203:}

到了第二輯,坐火箭的龍神丸在太空變成新星龍神丸{:1_228:}

來個小合照{:1_196:}

到左最後因為光龍劍的力量成為龍星丸{:1_228:}仲記得召喚距時華麗的配樂{:1_223:}

這時當然來張壹,貳,叁代合照:D:D

再後尾個幾集由於海火子集齊力量所以將距既魔神升級為真.夏鬼丸:p個時真系嚇左跳:(

最後系小弟E排開始睇既超魔神:o個人認為和之前套差好遠:blame:冇咁好睇:no:

最後希望大家喜歡距地:love:

龍星真係最正~~~~~~~~~~~
勁呀! 咁多收藏, 隻隻珍貴!
神龍丸上金屬色…麻麻地wo{:1_204:}
好多正收藏, 帶回很多回憶呢............:71:

我又post~~

舊舊舊版龍星號 :D
"機會黎喇, 飛雲"
睇完師兄個POST即刻令我諗起細個好多回憶:!
nice collection:71:
頭像被屏蔽
:71: 您的帖子長度不符合要求
超正呀,如果有出炎神丸就好喇
魔神係列亦是小弟最愛
龍星丸出場音樂真係好正
之前有買唔少模型
較早前嘅扭蛋亦有買
唯Robot魂一出時有希望破碎嘅慨嘆
點知而家兩家爭鳴,咁笨大都唔會拉得太長呱

呢個series激發左以後魔動王同霸王大系
以前魔神未免被人話低能,因為算是首創
到到霸王大系時反而好似機械人應該係咁樣咁
而差不多全民瘋狂咁
當時心情有D不值
不過時間好似令魔神陳年左

睇到夏鬼黑影時嘅興奮只有
睇到黑龍角黑影先可超越
多謝師兄分享, 睇得出師兄真係超級FANS !
我都好想好似CHING 咁.....
可惜單係SIC己經令我冇晒位了......
小弟最愛魔神系列:35特別系戰神丸系列既機體
以下希望勾起大家的回憶
首先來第一代龍神 ...
BanDaiGX 發表於 11-10-2013 12:40 AM

請教師兄,你講o既模型,係唔係模魂真悟?

同埋夏鬼丸盒模型原本好似唔係呢隻綠色,師兄自己再噴過?

Thanks
請教師兄,你講o既模型,係唔係模魂真悟?

同埋夏鬼丸盒模型原本好似唔係呢隻綠色,師兄自己再噴過?

...
dereknov24th 發表於 13-10-2013 06:17 PM

系啊 自己噴:love: