Toysdaily 玩具日報

查看: 15836|回復: 20

[其他] Gunpla Build Fighters第一集看後感

下集我不會追, 和好不好看無任何關係, 我是等出完才一口氣看, 第一集看一下好知道大致是甚麼水平而已.

這套亮點不少, 除了機體玩大集成之外,
還給我出了個南瓜拉路...
原配音, 稱呼是拉路, 手上拿的是MS-07的模型,
講話還帶名句...
還惡搞太太我喜歡您的樣子...

原畫亮點還來個大張正己...
另外, 還真的搞SF考証...這種作品還怎麼考証啊?

這套與其說是做低齡向給小孩子看,
不如說是讓一眾相關的人仕可以大家聚起來惡搞一通,
我很懷疑下隻紅彗星會不會找池田來配音...
I think I will pass too.
PLZ LINK'''''''
其實同GUNPLA builder有乜分別,南巴同佐佐木傾計果道同newtype果句笑左好耐www
btw我會追,另外樓上...pps有
知唔知今次有幾多集?
好奇看了第一集…
同樣不會追了,得閒先會睇下

唔明哩種兒童向題材在日本真有市場嗎?看看AGE的模型能賣麼便知
如此一來,堂堂高達變成poke mon,打擂台,頂…

New Type變成一玩即上手的操作員,我諗阿寶知道的話九成嘔血

如此一來,我情願看一年一集的Unicorn…
好奇看了第一集…
同樣不會追了,得閒先會睇下

唔明哩種兒童向題材在日本真有市場嗎?看看AGE的模型能賣 ...
linkchan 發表於 10-10-2013 04:50 PM

中Point,明明係兵器變玩具,一街都係New Type.........
其實我覺模型ok我會買,第一集就不斷幫hg wing賣廣告,但其實細路點都係玩fg/sd多過hg啦:(
btw,想知幾耐出一集,其實唔當係gundam睇都唔錯{:1_225:}

其實我唔明D人點解係都要用歷代D戰爭世界觀同佢比
人地官方都話明係for Gunpla嘅作品,背景應圍繞嘅理所當然係”高達模型”,而唔係"高達”
以gunpla黎講,我認為冇乜問題,但唔應該拎佢同其他高達故事比,根本係兩種唔同性質嘅嘢
如果有人因為佢唔似歷代高達而話佢唔好睇反而係違背原則...
亮點係太太啊!
作畫方面無乜問題, 都會追睇下既, 模型就算數了.
不過因為呢套野多左好多HG都算係功德一件!
我第一次睇高達係笑足全場
對劇情全無期望
有ms對打,總好過看四驅車、爆船陀螺:p
由預告到宜家第一集 比到我嘅感覺就係當佢係lbx睇算……
gundam breaker 動畫{:1_197:}
旋風四驅王不知幾好目弟

呢套 gundam 一定唔會拯救宇宙

總好過看四驅車、爆船陀螺
Keroro軍曹 發表於 13-10-2013 05:42 AM