Toysdaily 玩具日報

查看: 6249|回復: 25

[玩具報告] 是但影 ~~~ Megahouse 櫻大戰 光武(櫻機)

機體介紹 - 帝國華擊團花組團員真宮寺櫻所駕駛的光武(又稱靈子甲冑),以蒸氣加靈子機關為動力。由於靈子機關內的靈子水晶須要由駕駛員的靈力所發動‚而擁有較強靈力的人又多數以年輕女性為主,所以華擊團除大神之外‚全是女性駕駛員。:shy:

盒底

光武正面/背面‚由於背部太重,嘗試了多次也不能自己站立‚還是改用STAND算了 :49:

武器只得一把劍,可動方面尚算不錯,擺POSES都可以接受 :(

總結‚玩具本身可玩性不高,絕對是粉絲向。見盒有介紹可以打開駕駛倉,但大力嘗試了幾次都不成功‚所以不能為大家介紹了。雖然沒有人仔,但那粉紅珍珠塗色確是不錯。:78:

謝謝觀賞 :64:
在下也是櫻花的fans
可是看到實物跟價錢後…個價夠我買晒花組全隊光武的模型…所以還是放棄了…
平平地買個模型砌下算囉~
支持敗兄又雙飛report~~~~!

這件之前有想過買,奈何沒乜位,件嘢好像冇合金成份,所以留番第日有更愛合金角色!!(今年剩下時間,對evolution件光速電神還有丁點興趣。。。。。。另外,千值件buster machine 7如果實物面相ok,也會買,不過冇合金成份。。。。。)
{:1_236:} 唔用 stand 企唔到 ???? 好彩最近太多野玩,唔係一定中伏 {:1_222:}
http://youtu.be/ur4BkAkR71w
在下也是櫻花的fans
可是看到實物跟價錢後…個價夠我買晒花組全隊光武的模型…所以還是放棄了…
平平地買 ...
冰川 發表於 6-10-2013 01:06 AM

我都明既~~~不過我自己唔識砌模型~~~所以唯有買成品~~~不過買埋大神機我都會收手~~~:49:
支持敗兄又雙飛report~~~~!

這件之前有想過買,奈何沒乜位,件嘢好像冇合金成份,所以留番第日有更 ...
gazza1211 發表於 6-10-2013 02:50 AM

謝支持~~~~{:1_226:}

您講個2件我都訂左~~~今年11月最可怕~~~要買的實在太多~~~:die:
唔用 stand 企唔到 ???? 好彩最近太多野玩,唔係一定中伏
Vince 發表於 6-10-2013 04:06 PM

係呀~~~~激死我~~~:no: 您快D入隻陪我啦~~~~:75:

我最LIKE佢呢首主題曲~~~:handshake:
如果會出Erica機又平番一兩魚會諗諗:o
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
根據日本玩家, 要開頂蓋先
http://d.hatena.ne.jp/UNOYO/20130927/p1

入面又幾 detail wor .... :@
可惜冇人 :42:
:time: 神圖再現 !!!!!!!!!!

十卜人體"沙鮮咪" :43:
如果會出Erica機又平番一兩魚會諗諗
brilliant_road 發表於 6-10-2013 08:59 PM

出唔出得晒7部都成問題~~~~~:(
多謝師兄分享靚相!  雖然 櫻大戰 是我最喜愛的 SLG+戀愛遊戲之一 , 但這隻免疫! 從 SEGA 出 ...
mythsgod 發表於 6-10-2013 09:06 PM

謝Mythsgod兄觀賞~~~~:shy: 當年隻game真係唔差又有合体技~~~~可惜後繼無力~~~~估唔到咁就2X年~~~~:26: