Toysdaily 玩具日報

查看: 8870|回復: 49

[個人收藏] 新手半夜試拍1/4 BATMAN (2013年最後一隻Figure...)

突然訓唔著... 可能工作壓力大...
睇完貓大o既攝影教學之後, 決定試拍1/4 BATMAN, 劣圖幾張..
1/4 BATMAN應該係今年最後一隻Figure,下張單出年先派貨……

家中的兩大最愛!! BATMAN & JOKER!!

影得差請見諒...

搞到一身汗, 應該好好訓~
特別鳴謝好朋友半夜速遞呢隻BATMAN 俾我, 如果唔係有排都無時間拎...:handshake:
我都訓唔著.............:55:
見到你呢個正POST, 更加訓唔著 ><  太正~~ 我都等緊我第一隻1/4 {:1_214:}
我真係唔太識點插件"抱"入去,因為真係好難插得好
呢款1/4最吸引小弟&#22021;係個頭雕同杯面咀,師兄係咁影大頭,引死人了.....:help:

高反差輪廓突出,好!:71:
回復 2# bigmic2109

哈哈, 多謝支持!!
等HT 搬完新舖之後, 應該會派快D!!
希望師兄都快快到手~
回復 4# catcat
多謝貓大支持!!
呢隻BATMAN 頭雕真係OK!! 開口咀亦好正!! Display邊一個我都掙扎左好耐...

至於影相都有好多地方唔明白...
例如: 點樣再令主體光及清, 背景黑... 打燈亦係高學問...
影左幾十張, 先得10張 8張 OK...:cool:
真心佩服各位攝影高手!! 影一SET 靚相係要花好多心機架....:$
回復 3# kenneth35
師兄有無DX12?? 同一個插法!!
要將個扣連少少披肩一同插入去!! 俾D 力!!
睇返說明書再大膽用力試多次丫~
回復 6# kimlam

師兄影得好靚,我好多時幾十張都無張ok{:1_229:}

呢只蝙蝠真係好有氣勢,但都係鍾意joker多d,曾有一刻衝動想買,但真的太大無位放,最後放棄了:42:
影得好!:71:
呢隻大BAT真係正到!:$
回復 8# 全職玩具獵人

多謝支持!! 我仲不停摸索中... 好大學問...

不過呢隻BATMAN 真心覺得可以入一隻!!
對上一隻EB 1/4 T800 BD, 同呢一隻1/4 BATMAN, 我覺得係FIGURE o既代表作!!
回復 9# EDMONDLUN

影得麻麻啦...
拎左幾日, 琴晚先真正望真佢.... 真係好正!!:71:
回復 11# kimlam
呢隻大B真係可一,不可再!
希望hot記每年都出一至2隻1:4。
回復 12# EDMONDLUN

咁樣搞... 銀包同間屋都會頂唔住喎....:26:
回復 12# EDMONDLUN

至少都要隔年啦,去年訂今年&#25886;,另外呢&#21874;要全新開發,次次開新模做成本好大,如果唔係EB出小丑同話出T2骨,佢都唔會截人糊,之前有講話出1:4ironman同異獸,相信係受NECA同PI影響,但見NECA大貨同PI&#21874;版就可以慢慢&#22175;

師兄影得好!!HT 1/4 batman 配 EB 1/4 Joker &#32118;對係完美組合!!!雖然batman矮Joker少少