Toysdaily 玩具日報

查看: 6809|回復: 22

[分享討論] Medicom 咸蛋超人吉田 Type C Ver 2 2014 三月 重出

如題, 最近我正想買medicom 吉田 Type C, 但市場都沒有, 纲上又貴, 而且好次手工比較差, 但昨天在日本綱發现2014 Ver 2 ,3月底再出,
1. 不知有冇人同我一樣想買?
2. 有的人對這玩具有什麼評價?(如似件衫用厚膠做, 很粗糙. 關節會否好鬆?)
剛才看是兩蟹。

如想買便訂,好過後追,因為,現在很小店會入多一兩隻,多數是訂客幾多,便落幾多貨 ...
步京暈 發表於 14-10-2013 12:45 AM

如果好喜歡又等了很久,當然訂啦,如果十五十六,才再看下.但這個廠都喜歡大量出貨,我自己就不是必買不可,所以就不打算訂.價太高就不買算了{:1_203:}
是1牛2魚.  在HT那層個間lor.其實可等,一來yen下年有機會跌10%,ニ,本身這隻好多人巳有了,出 ...
bin 發表於 14-10-2013 12:27 AM

剛才看是兩蟹。

如想買便訂,好過後追,因為,現在很小店會入多一兩隻,多數是訂客幾多,便落幾多貨,所以,到時係無貨,又怎會有得跌。

好似今次隻魔術師rider咁,有店開叉三唔訂,到貨後追,要千七八,你話為乜。
請問邊間?我想訂,個價ok喎!Thx.
步京暈 發表於 13-10-2013 11:59 PM

是1牛2魚.  在HT那層個間lor.其實可等,一來yen下年有機會跌10%,ニ,本身這隻好多人巳有了,出過2次,可能會跌至8鱼至9魚,只是個人意见la..自己衡量la
外面預訂要成一金兩蟹,咁貴唔買啦
bin 發表於 4-10-2013 02:18 PM

請問邊間?我想訂,個價ok喎!Thx.
唔用膠用布乎要忠於原著.
我入過1隻超人王, 唔想再要布了, 有閒錢會試入1只膠衣款.
bigtomm 發表於 13-10-2013 03:59 AM

我也同意應近原著,但膠衫放不久就会爛.而且好影响手腳活動!
今次ver 2可能只改了点造, 因图看不出大變. 而且件衫又是膠的 >
bin 發表於 4-10-2013 02:32 PM

是,應不大改變
唔用膠用布乎{:2_326:}要忠於原著.
我入過1隻超人王, 唔想再要布了, 有閒錢會試入1只膠衣款.
回復  bin

咸蛋系設計造形同色彩都比較單一, 只對舊個d有感情, 除非物料上色方面有改進, 否則對我吸引力 ...
chankb 發表於 4-10-2013 02:23 PM

今次ver 2可能只改了&#28857;造, 因&#22270;看不出大變. 而且件衫又是膠的 ><
回復 14# bin

咸蛋系設計造形同色彩都比較單一, 只對舊個d有感情, 除非物料上色方面有改進, 否則對我吸引力不大
外面預訂要成一金兩蟹,咁貴唔買啦
頭像被屏蔽
膠衫&#20869;墊&#21655;好多棉布
超港人 發表於 3-10-2013 03:00 PM

手和胸都有?
頭像被屏蔽
回復 9# shingo_y2k

那是2008年?五年了, 我還以為D布衫唔爛tim ><.. 那我阿鄉D衫相信遲D都裂