Toysdaily 玩具日報

查看: 6876|回復: 12

[其他] 想問Macross F VF-25S DX合金新版 舊版分別

想買一套VF-25s嘅合金連重甲裝備,上去(阿 虎)睇見又新版又舊版,套重裝甲又要分開買,從來沒玩開所以覺得什為混亂,小弟從來少玩合金,一向玩12吋人偶較多,所以想請教各位師兄告訴小弟新版與舊版的不同之處,等小弟好去選擇,謝謝!
re-issue is much better than the original.
新版是舊版的改件品,小改變、大改善,新版會靚過舊版好多。
後追價錢也相差很遠。

試下用 TD 個搜尋器,search  VF-25s ,應該可以搵到好多比較 post。
新版是舊版的改件品,小改變、大改善,新版會靚過舊版好多。
後追價錢也相差很遠。

試下用 TD 個搜尋器 ...
Garycharm 發表於 3-10-2013 12:56 AM

唔該師兄:71:
想買一套VF-25s嘅合金連重甲裝備,上去(阿 虎)睇見又新版又舊版,套重裝甲又要分開買,從來沒玩開所以 ...
williamman00 發表於 2-10-2013 08:59 PM

舊版 - 重過新版, 部份膠易變色.

新版- 好多位置精緻咗, 手臂活動範圍多咗, 腳部活動範圍多了可擺放片中經典Post.

新版盒底已經有介紹!
師兄要買就一定要買新版!!
但而家個價貴到呢  所以都係等再販吧{:1_218:}
主要是renewal 版個Hip位可有個較可扭向下, 看去高D, proportion靓D, (相信舊版以前design出錯,因同期1/72之摸型也有個較可扭向下,與renewal design一樣)
但淨機比舊版貴4-5倍, 全新2500-3200$
淨重装由900$都炒1800$ la
VF-25新版係全新設計, VF-27先係部分更新。
主要是renewal 版個Hip位可有個較可扭向下, 看去高D, proportion靓D, (相信舊版以前design出錯,因同期 ...
bin 發表於 4-10-2013 12:28 PM

係,兩件貨價錢加埋個價直迫我心中神物:1/6亞基拉電單車!!所以我等下會唔會再版,如果唔出,咁就無緣擁有了:78:
師兄要買就一定要買新版!!
但而家個價貴到呢  所以都係等再販吧
tat5845cat 發表於 3-10-2013 10:54 PM

係,兩件貨價錢加埋個價直迫我心中神物:1/6亞基拉電單車!!所以我等下會唔會再版,如果唔出,咁就無緣擁有了:78:
刚在日本卖了VF25F¥19800差一件重甲就齐VF25F跟VF25S
25s同25G同29會再販就好
我希望佢會好似vf-27咁出boxset.....