Toysdaily 玩具日報

查看: 11182|回復: 10

[作品分享] 千歲鷹號 Millennium Falcon 之 禮。讚。 (有靚模、有美圖)

千歲鷹號 Millennium Falcon 之 禮。讚。 (有美模、有美圖)

(Backup:
http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... id=10723&extra=

https://www.facebook.com/hottoys ... e=3&uploaded=84)

分了約四個星期六,每次1-2小時。 大女和我也玩得很起勁~ 因為平日要教和趕功課,所以只有週末才有餘暇LEGO同樂。 今天還開了STAR WARS IV毒毒兩女,她們很喜歡初見面的電影呢~

先三張PS {:1_214:}

我最喜歡的一張,向未知的未來進發~

------
流程::love:
第一日

很快底盤也弄好了~

其實玩FALCON之前已先開出DARTH VADER玩。 因為貪其是舊版設計,心口有制,而非如IRONMAN圓型反應爐~ 而真正第一日砌FALCON時我已忍不住把所有人仔砌了~

第二日 :)
主力家姐砌,妹妹年紀還細。 今天到內部裝置了~

第三日 {:1_220:}
終於到加厚機身和加建上蓋了~

第四日 {:1_238:}
終於到最後兩包(總共六包),只剩下機身前端及右邊駕駛倉~

當然要我示範,她才明怎樣安裝妥當~

加駕駛倉,大功告成~

-----------------
各細緻位:
可惜是右邊駕駛倉位沒有通道通過,和原設計圖有出入 (頭PS第四幅)。 人仔要除透明罩出入。

捉棋

練劍

駕駛室

玩兩手吧~

練兩下~

"人家安眠中,不要打擾人。 何況那是你親妹㖿~"

今天重看STAR WARS,那降落台真的到演員頸位。 為方便拍攝用R2-D2頂著~

上下均有炮台

謝欣賞~
{:1_197:}不如加燈??
回復 1# darknight

內容充實
再加上兩位可愛的小模特兒
要俾個"叻"大大吧
^_^
一盒玩具可以一家人玩 的確令人感動 :$
回復 3# 白狼

謝師兄, 我好扒鐘意Star wars d 載具,所以點都分享下∼
回復 4# Vince

得我同大女玩,老婆細女唔啱玩住~
回復 7# ygat2005

師兄很毒, 其實LEGO都幾狗, 重出唔會一樣, 搞到人到喉唔到肺. 如X-wing, 舊版駕駛室有對焦器. 又有記念座. 連翼上的槍都跟足套戲. 但新版全欠奉.  

而舊千歲鷹係味大一大半? 而睇GOOGLE圖D腳架都靚D. 只係開唔倒個上蓋啫.... 但好似重型D... 好毒~:*
回復 2# 冬暖夏涼小恐龍

.......................................................... 比你毒添.................. {:1_222:} 個IM心口燈我都有掙扎. 夠唔夠光架? 入左電可以捱幾耐?
回復 8# darknight

重出唔會一樣?
this is improvement ma{:1_197:}
i.e. I have two republic gunships, two AT-TE:oh:

that 千歲鷹號 is belonged to UCS "Ultimate collector Series", Death Star also belongs to UCS. And it is the biggest which Lego published. it about a small table...
千歲鷹真的正!支持靚相!!