Toysdaily 玩具日報

查看: 10589|回復: 33

[分享討論] 最近想入dx超合金macross, vf-25f/yf-29紅/yf-29(未出)揀邊款好?

小弟之前有入過Y記的VF-19S同VF-1系, 因最近想入dx超合金的macross F中的機, 但又只能夠金錢3揀1, 所以想收集下各位師兄的意見, 如果無裝強化PART之下, 以下3部機要揀一部, 大家會揀邊款?THANKS 大家!
1. VF-25F (當然係renewal ver.啦)
2. YF-29 (早乙女機...不過最近好似升左價, 唔知街價最平幾錢)
3. YF-29 (ISAMU機...要12月先有得玩, 無主角咁出名, 個訂價暫時都OK)

PS:加多句, 其實小弟鍾意後掠翼的飛機多D, 但機械人型態的話VF-25F無甲就有D瘦, YF-29好似無甲個型都算OK)
點解唔要27

又有parts價錢唔貴,又唔係白色唔怕黃{:1_197:}
頭像被屏蔽
YF-29 (ISAMU機) {:1_220:}

No interested in 30th Anniversary or you have got it already?  :)
點解唔要27

又有parts價錢唔貴,又唔係白色唔怕黃
ava03042003 發表於 21-9-2013 10:23 AM

因為唔鍾訛佢飛機造型....:(
首選:
2. YF-29 (早乙女機) 首選 , 造型極靚, 但現在價格太高了, 反正價格短期不會上升/下跌, 所以 ...
mythsgod 發表於 21-9-2013 10:28 AM

thx, 之前見過最平17xx, 而家的確貴左好多
YF-29 (ISAMU機)

No interested in 30th Anniversary or you have got it already?
Douglas.M.Saint 發表於 21-9-2013 11:07 AM

請問你所請30週年的係邊款?

ps:另外想問一下, 之前Y記出過的VF-0S, 質數OK嗎? 有D想入, 但VF-0好似都算係前期的產品, 唔知質數點...
頭像被屏蔽
唔鐘意27咪先買25F先, 覺得OK咪再入! :71:
請問你所請30週年的係邊款?

ps:另外想問一下, 之前Y記出過的VF-0S, 質數OK嗎? 有D想入, 但VF-0好似都 ...
kyostanley 發表於 21-9-2013 11:10 AM

This one. :)

Honestly, VF-0S is only so so when compare with those new products.  If price is reasonable, go for it and change it to Fighter Mode forever... :(
This one.

Honestly, VF-0S is only so so when compare with those new products.  If  ...
Douglas.M.Saint 發表於 21-9-2013 12:18 PM

May I know the range of the reasonable price?:64:
May I know the range of the reasonable price?
sumissum 發表於 21-9-2013 12:26 PM

Less than $900 is a must!  Cause, the look of it is so so................. :cool:
頭像被屏蔽
要等 日圓匯率 低見...5算才可以買到現貨了
mythsgod 發表於 21-9-2013 01:17 PM

我見而家最少都要2牛
頭像被屏蔽