Toysdaily 玩具日報

查看: 10023|回復: 17

[分享討論] 千值練雄火龍裝係靚,但可動比山口差太遠

只可以罰企燒肉

燒肉係街都唔見,印象中好似好貴:69:
我有山口隻算,可玩性高d
只可以罰企燒肉
cergo 發表於 20-9-2013 08:08

之前隻海龍裝都係啦...
我依家罰佢企都要用個支架撐主...
燒肉係街都唔見,印象中好似好貴
我有山口隻算,可玩性高d
TsChoi 發表於 21-9-2013 01:32 AM

係好少,日本街頭都好少
不過兩樣都入得平
又要馬兒好又要馬兒不吃草,世事豈能盡如人意?
乜山口隻火龍裝唔靚咩?除咗關節露餡之外,上色造型邊樣輸比千值練?
千值練開頭就驚為天人,依家睇睇吓唔得多過得…
p.s. 個人覺得千值練定位係模型完成品,山口(轉輪)式係玩具,定位同價位跟本唔一樣。
(我本身得三隻千值練,不過隻隻都要擔心關節會斷會鬆…仲要係好擔心嗰隻。)
回復 5# 海茲爾

無要求既人同咸魚有咩分別:)
回復 6# shingotaz

山口最大問題係會luck油
點甩油法?如果係光油,擺得耐真係會溶…我隻螺旋王同zetman 都溶。
不過啞油我又唔覺有咩地方會甩,除非粗玩得好緊要。
如果粗玩嘅話,千值練嘅就唔會甩?
雷龍裝上色麻麻我冇買,不過火龍裝無論上色配件可動,有邊樣輸千值練呢隻?
個人覺得今次千值練的火龍裝,無論上色,造工同可動,都好OK。
山口真係差左一截......
回復 9# shingotaz

山口雄火我都有,不過入左千值我就放,你有無試過兩隻拍埋係手玩過
唔係盒外睇wo,可動山口完勝,上色就算吧啦
山口上色靚真係一隻隻款
好似批iron man真係食_
靚唔靚其實好主觀
正如雷狼龍裝我反而覺得上得好買左一樣
山口好處就係把大劍,斧同盾可以拎黎用。
小弟表達能力弱,sorry…
公平啲咁講啦(自問),上色造型方面千值練真係算得上頂班。
無論同shf, r魂,山口比較都冇得輸,只不過價錢亦都係頂班(魂限冇得講)。
所以我先覺得以山口呢隻雄火龍(兩三魚)同千值練呢隻(三四魚)比會冇得輸…
山口出十隻可能有五六隻係伏,不過火龍裝確係好玩又精緻…
http://shishioh.info/REVOLTECH_123_HUNTER.php
不過千值練出嘅每一隻都仲係好值得期待嘅
回復 13# shingotaz

我兩隻價錢爭1魚
爭得1魚我無理由唔入隻靚既
回復  shingotaz

我兩隻價錢爭1魚
爭得1魚我無理由唔入隻靚既
cergo 發表於 23-9-2013 04:27 PM

老實講整體千值練既塗裝係靚少少,
不過太瘦太修身,冇果種著裝甲既感覺。

但山口式就做到e 點,而且近睇既話山口式既雕功係完勝
特別係睇佢身上既火龍鄰片真係好有層次+有誠意
唔似千值練咁輕輕帶過就算。

所以比我選擇多次,我都係選擇山口式