Toysdaily 玩具日報

查看: 9297|回復: 26

[改造交流] Tony Stark, Black Widow (改造&重油)

Tony Stark的頭雕是Mark IV的.髮絲是貓女的.

HT原廠貓女的髮絲很細.做起來可以表現髮量.

只是在台灣很難買到適合1/6的髮絲.

Black Widow髮絲是VOLKS的.質感是最好的.

但是很難做造型.所以各位可能會覺得不夠捲.

那不然就當作漫畫版來看好了@@

OMG!!!!:love::D
油得很好啊!但兩個都有一個缺點就是眼珠有點過大,能小一點的話就更好了!
係就係好靚,但black widow 都唔似scarlette lu
請教一下大大,tony用咩膠水固定假髮嘅?髮際線做得好好:$
:Q髪線位點整!,做得好似如果貓女用e個方法整一定好靚
回復 3# venson8789

好的~下次改進.
感覺好好多:51:⋯⋯
請教一下大大,tony用咩膠水固定假髮嘅?髮際線做得好好
owen1313 發表於 20-9-2013 11:16 AM

你好:
要固定假髮的造型可以用"假髮專用"的定型膠
可以到有賣Blythe娃娃的店問問看.
真人髮有纖維.假髮無纖維.
所以要買"假髮專用"的定型膠.
回復 9# luigi535535

谢谢!咁用咩胶水痴实?我试过用UHU,痕迹好明显
正!!
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 6 字節 系統限制: 15 到 10000
Very good mod :handshake:
bw有啲似“翠如bb“
tony個樣似係第一集比人拎走左個鈀既青面樣{:1_224:}
tony 眼珠有d大, but really nice work :71: