Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] Bandai 發表 Best of My MG 頭十位最終結果

turn A 有第3係好事
即係對笨大說冷門機都有市場
回復 5# 8501

講真,我砌素組,一個下午約4-5小時已經完成晒,係好快完成,如果識擺姿態,真係好流線,可以擺疐好靚,但本人黎講,又真係覺得估唔到佢可以入到十大囉…
頭十位有三隻RX-78-2高達…

MG大魔確係正,正到好難出Ver.2.0來超越…

渣古先得12位。呢個投票結果係咪被笨大內部操控?
以模型講 MG大魔設計 到 deliver 得好好, 結構非常實淨, proportion 兼顧到傳統設定又唔過時, 係早期傑出 MG. 不過真係估唔到頭十名就真  

MG Turn-A 當然好嘢嚟, 綫條非常之 streamlined, 絕對係 Bandai 用心之作, 除我自己, 近月都見多咗人post完成作品.

之前唔係話 MG RX-78 ver. Ka. 係歷史上最好賣嘅咩 ....
鐳射大炮同太空坦克就唔入流?
TURN-A:80: :@ :50:
Turn-A竟然有第三位真係估佢唔到, 佢係我眼中最肉酸既高雄...

至於MG大魔實在好正, 雖然已經係好多年前的出品, 而家擺係屋企, 仍然都係好有氣勢同質感!
MG大魔真係正,我當年買咗一隻Dom一隻Rick Dom,砌咗隻Rick Dom,參加第一屆高達模型大賽入咗圍。另一隻Dom擺到而家都未砌…
RX-78 3.0 走勢凌厲,如果早出兩個月起碼第二或第三
頭十位我砌左其中八隻 (全素組,無砌兩隻ka版)
初代RX-78純粹歷史原因先喺頭十
SF 一砌背包就唔掂,龍騎兵又重又要補夾口
EX-S 仲辛苦過砌 PG
反而TURN-A最簡單卻又最討好
surprised to see Turn-A at third place.
頭十位 RX-78-2 佔了三席 {:1_201:}
那麼可以繼續量產 RX-78-2 繼續出不同 Version.....{:1_229:}
唔係嘛???
GP01竟然50都無???
回復 22# skyliner

係我眼中,佢唔係高達
回復 6# katsumoto

MG 大魔2.0正好多我認為, 首發版本都入, 日本仔D審美觀點真係不敢苟同.