Toysdaily 玩具日報

查看: 13503|回復: 16

[SD系] [D-Style] ARX-8 LAEVATEIN 烈焰魔劍

轉移陣地到GOOGLE BLOG之後的第一POST!這次的ARX-8其實已完成了一陣子,不過因為移BLOG和種種原因拖延到現在才POST呢。說回模型,D-STYLE系列雖然大都有預先上色的組件,但大部分和BANDAI的BB戰士套件一樣有分色不足的問題,FMP系列尤其嚴重呢(汗)。正因如此,本來小弟沒打算買ARX-8的;可是早前有店舖以低於3算的價格傾銷,終於抵擋不住低價的誘惑(笑)!

上色方面,主色選用了雙星的螢光紅、金屬黑、橙色和LIGHT GUNMETAL,白色部分除了要補色的位置外均是原色。這之有不少部分要在紅色零件上塗上白色,十分麻煩(汗)。最後噴上消光。

(以下點撃小圖可見大圖)

- 只要有上色,外觀還是不錯的呢。不過素組就完全不能看了,因為絕不建議素組派購買

- 側面一拍。而散熱索("頭髮")是PVC部件

附屬武裝包括散彈槍(背面全偷膠)、大砲和小刀(省略)

- 上半身特寫!眼睛是透明件,但效果不明顯

- 由於沒有膝關節,可擺的動作十分有限呢

- 最後是和之前製作的M9 GERNSBACK (請按此進入) 合照

謝謝觀賞!!歡迎光臨小弟的新BLOG:

http://squallso.blogspot.hk/
:oh:9百幾人睇左無一個人回
nice!!! :71: :71: :71:
回復 3# fktuen

THANKS 大大 :$:$:$
i use "photobucket"

nice report
I also like Koto's SD:34:
我之前見到頑仔特價都想入,但一來好多野買左未砌,二來見過素組圖分色真係唔多掂,為免又係遮蓋地獄,結果都無入,成隻最正就係執頭髮
我明白無人回既心情:56:支持一下先
i use "photobucket"

nice report
I also like Koto's SD
ygat2005 發表於 16-9-2013 07:49 PM

My photos are on photobucket too lol

我之前見到頑仔特價都想入,但一來好多野買左未砌,二來見過素組圖分色真係唔多掂,為免又係遮蓋地獄,結果都無 ...
ironman33 發表於 16-9-2013 08:38 PM

的確係地獄Orz

我明白無人回既心情支持一下先
玩具人傀儡 發表於 16-9-2013 09:05 PM

Thanks 大大~~~~
正,師,驚爆危機好看,故事較吸引:71:
作為一樣的SD迷
一定支持!
仲去左你個blog參觀了
得閒交流下改造心得
正,師,驚爆危機好看,故事較吸引
kainang 發表於 16-9-2013 11:35 PM

多謝大大支持~

作為一樣的SD迷
一定支持!
仲去左你個blog參觀了
得閒交流下改造心得
翼. 發表於 16-9-2013 11:36 PM

多謝大大支持! 小弟都睇左大大個blog, 個劇場超正!!
小弟買嗰時貴好多 {:1_225:}
回復 1# Squall

D-STYLE 其實有時會有挺累人的處理
大大的作品依然令人眼前一亮
有無興趣來一個D-STYLE  ZOIDS嗎 ^_^?

多口問一下  在皆旺地庫的WING GUNDAM比卡超 和 武者 比卡超 是大大的作品嗎???
回復 13# 白狼

D-STYLE  ZOIDS:58:
you haven't complete one wo:x
回復  Squall

D-STYLE 其實有時會有挺累人的處理
大大的作品依然令人眼前一亮
有無興趣來一個D-STYLE ...
白狼 發表於 17-9-2013 11:55 AM

比卡超會唔會係goahead大大o既作品? :)