Toysdaily 玩具日報

查看: 3544|回復: 20

[詢問] 貓女面具唔對稱?

如題~唔知各位ching有無e個問題?  即係拉左塊鏡落黎既時候同個眼罩根本對唔上~我又唔敢用力R返正佢...
個眼罩其中一邊角度大過90度,只要SET番做90度就得{:1_203:}
個眼罩其中一邊角度大過90度,只要SET番做90度就得
wiswis 發表於 13-9-2013 02:35 PM

即係個個都係咁? 放返上去先無野? 放落黎就會唔對稱?{:1_229:}
即係個個都係咁? 放返上去先無野? 放落黎就會唔對稱?
lap666 發表於 13-9-2013 02:42 PM

如果副眼鏡一邊架夾角100度,另一邊90度的話,點戴都係斜啦。
如果副眼鏡一邊架夾角100度,另一邊90度的話,點戴都係斜啦。
wiswis 發表於 13-9-2013 03:25 PM

我意思係..係咪個設計係咁? 定還是係佢出到個個都有問題唔對稱~thx ching~因為我睇之前ching既post又唔覺有問題~thx
我也是斜了的

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 12 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
我嗰隻都唔對稱,我好小心將嗰兩條鐵拆離個面罩,發覺塊眼鏡兩邊條鐵係有小小唔平衡,
我開大咗個面罩長咗個一邊嘅接口情況就好番少少,但都仲有少少斜
當時因未過保養期我先夠胆咁做!師兄們咪亂試呀!
我無去換係因為我驚會越換越衰!

仲有,我用磁石試過,眼鏡嗰兩條臂真係鐵黎架!小心生銹!!!
我意思係..係咪個設計係咁? 定還是係佢出到個個都有問題唔對稱~thx ching~因為我睇之前ching既post又唔 ...
lap666 發表於 13-9-2013 10:54 PM

可能出廠個陣冇教好兩邊,其實係可以人手修正番好的。
我之前都開post講過呢個問題,夜視鏡會偏埋一邊,對唔正正中,最後我去換,攪掂靚曬冇煩惱。
我之前都開post講過呢個問題,夜視鏡會偏埋一邊,對唔正正中,最後我去換,攪掂靚曬冇煩惱。
uno12121 發表於 14-9-2013 01:14 AM

我都有相同case, 拎去換, 但職員話因為唔係爛件, 所以冇得換, 灰哂... ...
開頭職員就咁拿上手話唔覺有問題,我話要帶上頭雕就會見到,佢叫我帶埋隻貓女去俾佢睇,我心諗你冇野呀,咪叫佢自己開一隻試下,最後佢開一隻出黎帶我個眼罩,睇到有問題就換左俾我,過程係有阻滯,但態度唔差,係睇你拗唔拗得贏佢。
可能出廠個陣冇教好兩邊,其實係可以人手修正番好的。
wiswis 發表於 14-9-2013 01:08 AM

請問點修正呢?
開頭職員就咁拿上手話唔覺有問題,我話要帶上頭雕就會見到,佢叫我帶埋隻貓女去俾佢睇,我心諗你冇野呀,咪 ...
uno12121 發表於 14-9-2013 10:41 AM

CHING咁換左之後~新既完全無問題?
非常之正中,完全冇問題。
我果隻都是正中的!
之前都有爛過,開頭店員話人為整爛唔比換,要理論幾句先得{:1_206:}