Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Metal Build Exia Repair (開盒圖 已加全報告p.3 近鏡p.4)

哈哈, 我唔知, 因為我見凸出來個個GN爐靚D, 所以用左佢.

我唔識咩R2 / R1, 因為我無買R1.{:1_205:}

好圖
不過個突出黎既GN DRIVE唔係R2個陣既咩?
kyo353 發表於 12-9-2013 08:40 PM
哈哈, 我唔知, 因為我見凸出來個個GN爐靚D, 所以用左佢.

我唔識咩R2 / R1, 因為我無買R1.

...
馬仔 發表於 13-9-2013 01:27 PM

R1=Repair,R2係GUNDAM 00 2nd劇中最後的EXIA,R2既GN DRIVE(太陽爐)在劇中最後對O GUNDAM時全解放,R1包埋某部份R2配件
多謝你既解釋, 咁什麼是R3???

R1=Repair,R2係GUNDAM 00 2nd劇中最後的EXIA,R2既GN DRIVE(太陽爐)在劇中最後對O GUNDAM時全解放,R1包埋 ...
mana1985 發表於 13-9-2013 01:39 PM
very good photos and precise report :71:
多謝你既解釋, 咁什麼是R3???
馬仔 發表於 14-9-2013 11:25 AM

R3有在00V戰記中登場,裝備追加遠距離狙擊槍,00七劍都係在00V戰記中登場!
MB幾時再版7劍,好想買!!

R3有在00V戰記中登場,裝備追加遠距離狙擊槍,00七劍都係在00V戰記中登場!
mana1985 發表於 14-9-2013 05:27 PM
MB幾時再版7劍,好想買!!
馬仔 發表於 16-9-2013 01:16 PM

MB冇記錯冇再版過,只有新版/限定版!用住MG模型果把七劍先慢慢等再版,MG把七劍有埋LED燈可能拍上黎仲型,再唔係捱炒價!
好, 主菜來了, 隻野唔錯, 無咩鬆.

什麼都未裝上時.

裝上gn 爐.

...
馬仔 發表於 12-9-2013 08:31 PM

Ching的MG EXIA Repair 看來缺的地方錯得太多了吧...{:1_237:}
應該是只失了右臉、右肩天線、左邊胸前的黃色件、左手、右肩排線、左大腿上的護甲、右膝、左腳板上邊的前甲、右腳板上邊的前後甲、所有GN電容(手腳上綠色透明部份)以及除GN 劍以外的所有武器
其實與MB比較缺的地方都一樣呢.....:(