Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Metal Build Exia Repair (開盒圖 已加全報告p.3 近鏡p.4)

回復 43# katsumoto

整體身形修長到有d似R魂EXIA,都是修長模特兒版~
其實幾隻型態只係把劍,肩同腳有少少分別,唔差得遠,不過依合隻戰損真係好有味道
exia 都跌緊價, E只點會唔跌, 奇怪B社今次冇玩魂shop
wingsiu 發表於 12-9-2013 09:46 PM

跌價, EXIA幾錢?
回復 47# kevin629

EXIA R1魅力就在個頭(未來戰士版),隻斷臂+斗蓬(楊過版)
有沖動想買多隻EXIA&R3黎整隻R2出黎
但個價一直企硬唔落:56:
攪到我心郁郁,GFFMC只入左元祖The Origin版同重高達,莫非呢隻會係我既第一隻 MB? :$
入櫃前再影一張.

近鏡睇下d戰損位.

件袍係軟膠過一排應該會出油:(
回復 38# 馬仔

Thanks for this detail report.
Actually the MG still looks great :71:

好奇一問,係咪每一隻Exia repair嘅戰損位都一樣呢?
會唔會有一D唔同呢?
好奇一問,係咪每一隻Exia repair嘅戰損位都一樣呢?
會唔會有一D唔同呢?
schiwong 發表於 13-9-2013 12:17 AM

都係用模啤出黎,唔係人手扑爛,都一樣吧:(
除非qc問題既姐:^
:71::71::71::71:
回復 55# schiwong

隻隻都係倒模出黎,都差唔多,你想特別d,你可以幫佢人手加工吓,虐待一吓隻玩具,刮佢兩野,增加d損壞感
如果今次腰歪就完美戰損了!!
隻左手連住主體既關節(只可上下郁, 戰損排氣口件"件"同主體之間果塊) 片膠好薄,(應該唔係金屬)加上我果隻有D鬆, 會前後郁郁下, 唔知放耐左會唔會解體, 因為件袍比平時隻手重.....