Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問有冇師兄玩Diapet 廠果D車

我仲未去社團呀,原本Sat去,臨時比人捉左去第區行,星期日又打風冇去,而家行街睇玩具要入紙申請架,
師兄你講社團果架消防車係咪尼架?

回復 8# sundaydriver
我仲未去社團呀,原本Sat去,臨時比人捉左去第區行,星期日又打風冇去,而家行街睇玩具要入紙申請架,
師兄你講 ...
gunbaron 發表於 23-9-2013 06:36 PM

唔係哩架,哩架係TLV既,佢出過a同b,
你張相係b,哩部响社團有兩部唔同價錢,
一部正常價(貴d)响最尾埋牆個櫃,
一部平d响中間最尾個櫃,但係買哩部一定要即時開盒check,
因為可能有次貨。

我講果部係Dandy中古車,
似係下圖前排中間果架。

哩埋正到呢。。。。:handshake:
師兄對車仔認識十分深入,小弟跟師兄真係有排學,等我揾日去太源街昅昅

回復 17# sundaydriver
師兄對車仔認識十分深入,小弟跟師兄真係有排學,等我揾日去太源街昅昅

回復  sundaydriver
gunbaron 發表於 23-9-2013 06:52 PM

嘩!唔好咁講。。。我識果d只係皮毛。。。:(
:71:..:71:...:71:
this set 超正 brother,真係乜size都齊
回復 18# sundaydriver

尋晚响社團兜左個圈,
Diapet同Dandy都唔多,
Diapet有十個款左右既新車,
同有幾架好似變形金剛咁既系列既車仔
http://www.diarobo.jp/

Dandy就得兩架中古,DE008同DE010:

今日終於去左社團,佢近高達模型果度下面真係好多舊既dandy and diapet,不過價$都吾平,由其本人鐘情於D大車,巴士貨車果類,尼D大車舊版更加貴,最後買左新版diapet貨van同貨櫃車,所以D舊版dandy and diapet可能會自己去日本bid,比係社團買平D,而家小第中左巴士毒,由其開得車門,brother有無好介紹,感謝

回復 23# sundaydriver

巴士我都唔係太熟。。。我試過上網幫你搵下資料,
但係真係唔多。。。我諗80M會多d資料掛。。。

不過啱啱响日本網搵倒有個日本牌子,
專出1/43既日本警車,
其中有架囚犯巴士,
我覺得好正!!!
網頁參考:
http://www.1999.co.jp/10244842

:handshake:....:handshake:
師兄,尼架巴士好正wo,等我上網昅昅先,
回復 25# sundaydriver
HAHA!! :D 原來唔係囚犯車。。。係運兵車。。。

"警察本部大型人員輸送車両"
我其實睇中左哩裝甲車。。。但係價錢真係。。。:67:

F-3特型警備車 1970 警察本部機動隊警備車両
http://www.1999.co.jp/10184181
果架運兵事都成萬5Yen,都幾高,拍得住合金魂,都係睇下算,
師兄有冇開到日本 "BUY姨" ACOUNT?

回復 29# sundaydriver